Energie din raze infrarosii

Publicat pe 4 feb. 2008 - 22:16 de Mîrzac Iulian

       Panourile solare au in momentul de fata dificultati mari de eficienta obtinand un procent de ~40% de-a lungul utilizarii lor, dar Laboratoarul National din Idaho a dezvoltat o nano-antena capabila sa colecteze energie, dar fara sa  faca uz de energia fotonica asa cum se intampla astazi, ci folosindu-se de energia infrarosie captata pe orice fel de vreme si chiar noaptea.

Procesul de productie al celulei spun ca ar trebui sa fie si ridicol de ieftin comparat cu celulele fotovoltaice din silicon, dar ca deobicei exista si imperfectiuni. Reteaua colecteaza energia infrarosie oscilanta de 10.000 de miliarde de ori pe secunda, care va fi o provocare pentru oamenii de stiinta care vor trebui sa converteasca energia la o frecventa de 50-60Hz, pe care o foloseste intreaga lume.

Specialistii spun ca ar mai fi cativa ani pana cand va fi gata pentru uzul general (daca tehnologia va fi functionabila).

Nano IR panel

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: