DuckDuckGo – Alternativă la Google mai sigură și mai eficientă ?

Publicat pe 24 mai 2014 - 11:34 de Mîrzac Iulian

DuckDuckGo - Gabriel Weinberg

DuckDuckGo este motorul de căutare lansat în 2008 ca  o alternativă mai bună la cel mai utilizat motor de căutare (Google). Motto-ul lor este „The search engine that doesn’t track you.” Dacă nu știați Google oferă rezultate în motorul de căutare și în funcție  de căutările tale din trecut și de preferințe. Nu știu cât de complex este sistemul, dar ce trebuie înțeles este că fiecare va trăi în „Internetul său” ca într-o bulă.

Dacă este adevărat că DuckDuckGo nu ține tracking pentru fiecare utilizator înseamnă că dacă una dintre autoritățile guvernamentale ar cere informații despre anumiți utilizatori nu ar avea ce informații să le ofere.

E bine să existe și alternative la Google, trebuie să existe o evoluție constantă și în materie de motoare de căutare. Din ce observ calitatea rezultatelor nu este extraordinară pe DuckDuckGo însă compania crește și a primit o finanțare de 3 milioane de dolari recent de la Union Square Ventures, iar de când îi urmăresc eu 2011-2012, au introdus multe funcții pe care Google le integrează deja de ceva timp. Places în faza de testare oferă informații despre locații prin Open Street Map, întrebările logice sunt procesate cu Wolfram Alpha, și tot recent au introdus sugestii de căutări.

Puteți încerca să-l utilizați ca motor de căutare, dar să-l setați ca homepage în browser altfel uitați de el imediat ce închideți calculatorul.

Mai ușor de înțeles cum funcționează motorul de căutare Google.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Florin 11/06/2014 at 16:50 - Reply

    O alternativa foarte buna. Nu stiam de existenta acestui motor de cautare.

Postează un comentariu: