Dronecode – comunitate Linux de dezvoltare open-source pentru drone

Publicat pe 15 oct. 2014 - 9:29 de Mîrzac Iulian

Dronecode

În afară de smartwatch-uri cele mai mari creșteri în vânzări se pare că le înregistrează și dronele care sunt denumite internațional și UAV-uri (Unmanned Aerial Vehicles), utilizate la început în scop militar chiar după anii 90′ din câte știu în războiul din Golful Persic, însă în acțiuni de recunoaștere și mai puțin de atac, iar acum se folosesc foarte mult și pentru agrement. Ați văzut destule clipuri făcute cu drona din România, dacă nu intrați pe Teamdronat.ro unde veți putea găsi materiale video extraordinare cu frumoasa noastră țară.

Linux Foundation a creat Dronecode un proiect care va susține o dezvoltare în mod liber al soft-ului care ar putea fi utilizat pe drone așa cum și celebrul sistem de operare Linux a fost susținut cu ajutorul lor. Și dronele trebuiesc programate, și acesta ar putea ajuta dezvoltarea rapidă în mai multe direcții. Am văzut drone care lucrează împreună pentru a transporta obiecte mai grele, pentru a prinde obiecte cu o plasă, etc. așadar poate vom vedea în curând noi utilizări pentru drone (să livreze colete se pare ca este dorința curierilor și comercianților).

Arduino, Intel și Qualcomm sunt câțiva dintre susținătorii proiectului. Dronecode nu va reprezenta un brand sau un produs singular, ci va fi locul în care vei primi ajutor pentru a dezvolta software pentru UAV-uri (drone). Se va oferi infrastructura, se vor gestiona fondurile mai ușor, dar și resursele necesare în dezvoltarea anumitor proiecte. Momentan se pare că dezvoltarea cât mai avansată a unui sistem de autopilot pentru drone este unul din cele mai interesante lucruri la care se lucrează, dar sunt sigur că se vor dezvolta proiecte frumoase acolo.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Cristian 22/06/2015 at 13:11 - Reply

    Am auzit ca la noi ar fi ilegale. e adevarat?

Postează un comentariu: