Doua ultrabookuri de la Lenovo [CES 2012]

Publicat pe 11 ian. 2012 - 22:33 de Mîrzac Iulian

Dupa cum s-a anuntat dinainte multi dintre producatorii de laptopuri aveau de gind sa isi prezinte viitoarele modele de ultrabookuri la CES 2012, iar astazi Lenovo a facut publice doua modele.

Lenovo Ideapad U310 si U410 au preturi de pornire de la 599£ si probabil sunt la ora asta cele mai ieftine ultrabookuri care se vor lansa pe piata. Bineinteles fiecare model va veni sub diferite configuratii cu procesoare Intel Core la alegere, si cu stocare SSD sau HDD de la 64GB pana la 500 GB. Producatorul promite 8h autonomie si cateva tehnologii de bootare rapida si de iesire din standby specifice ultrabookurilor.

Vor integra si o tehnologie numita Lenovo Smart Update care va permite laptopului sa isi faca update la e-mail, mesageria instant si retelele de socializare chiar si atunci cand este in modul sleep (nu stiu insa cum vei fi notificat de noile mesaje).

Diferenta dintre U310 si U410 este ca primul cantareste 1.7Kg si are o grosime de 18mm in timp ce U410 cantareste 1.9Kg si are o grosime de 20.3mm deci este mai mare si putin mai greu insa amandoua vor avea ecran in format 16:9 si diagonala de 13.3 inci.

Foarte interesant: amandoua modelele vor integra tehnologie pentru wireless streaming in timp ce numai U410 va avea o placa video dedicata GeForce 610 cu  1 GB RAM, iar U310 va avea GPU integrat Intel GMA 3000 HD. Amandoua ultrabookurile se vor gasi intr-o varietate mare de culori: Aqua Blue, Cherry Blossom, Graphite Gray, Ruby Red, Sapphire Blue si Spearmint.

Daca ultrabookurile din seria U sunt cele mai mediatizate, trebuie sa stiti ca Lenovo a lansat si modele de laptopuri noi din seriile Y, S si Z mai slabe ca si configuratii insa care sunt la preturi mai rezonabile. IdeaPad Y480 si Y580 vor avea placi video dedicate, si sunet de calitate de la Dolby si JBL iar optional veti putea opta pentru un TV tuner.

Preturile de start pentru aceste serii sunt: 349$ pentru seria S, seria Z de la 599$, iar seria Y de la 899$.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: