Sunt asteptate peste 50 de ultrabookuri la CES 2012

Publicat pe 8 dec. 2011 - 22:59 de Mîrzac Iulian

Anul trecut au fost prezentate peste o suta de tablete cat a tinut Consumer Electronics Show iar anul acesta se pare ca in centrul atentiei se afla ultrabook-urile dotate cu procesoare Intel. Pentru cei neinformati ultrabook-urile sunt laptopuri cu configuratie puternica si sunt in acelasi timp subtiri si usoare dar si cu acumulatori care tin mai mult. Au fost anuntate peste 50 de ultrabook-uri noi pentru evenimentul din ianuarie si se pare ca acest sector va fi in centrul  atentiei.

Intel compania care a investit 300 de milioane de dolari in dezvoltarea platformei ultrabook a spus ca vor fi chiar peste 60 de ultrabook-uri diferite disponibile anul viitor pe piata iar noile proccesoare cu nucleu Ivy Bridge vor fi cele care le vor oferi puterea de calcul.

Primele statistici aratau ca ultrabook-urile au pornit greoi cu doar 50.000 de unitati livrate pana acum de Acer, ASUS, Lenovo si Toshiba. Vanzarile nu au mers la inceput prea bine iar producatorii au redus din productie cu pana la 40%. Astazi cererea este intr-o crestere usoara.

Pe piata din Romania deja se gasesc ASUS Zenbook cine e interesat de portabilitate maxima fara sa se limiteze la puterea de procesare.

ASUS Zenbook

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: