Cum de sta Romania atat de bine la vitezele de internet ?

Publicat pe 15 iul. 2011 - 17:26 de Mîrzac Iulian

In timp ce cautam un provider de Interent pentru noua “locatie” ITnewz, mi-am amintit ca era un site cu statistici, care oferea informatii globale despre calitatea Internetului. Astazi am dat peste site din noroc intr-un twitt al lui Emil Dragota de la gadget.ro. Site-ul este NetIndex. Statisticile sunt pentru vitezele de download, upload, costul Internetului per Mb/s in fiecare tara, calitatea internetului si in final cel mai tare: indicele de promisiune, care arata daca Internet Service Provider-ul isi face reclama adevarata sau falsa.

Romania nu apare in top 10 tari cu indice de promisiune ridicat este pe locul 26 (ca idee). Dar trebuie sa mentionez ca ISP-istii din Moldova se tin de cuvant, sunt pe primul loc. Acesta reprezinta raportul dintre cat declara utilizatorul ca are viteza de Internet inainte de test si cat a obtinut dupa test.

In orice caz Romania este pe locul 3 la viteza de download de pe Internet (momentan) cu 23.85Mb/s. Cred ca mai corect spus este media benzilor de download disponibile la persoanele testate pentru ca nu stiu pe nimeni sa ia cu viteze asa mari. Sa nu mai spun ca unii ar avea 100 Mb/s. Deci e vorba de banda.

Graficul animat de mai jos arata pozitia Romaniei in comparatie cu celelalte tari pe axa Download-ului (X) si axa Upload-ului (Y) din Ianuarie 2008 in Julie 2011.

Apasati play

NetIndex

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: