Controleaza utilitatile din Casa cu smartphone-ul – Belkin WeMo

Publicat pe 10 feb. 2013 - 8:45 de Mîrzac Iulian

Belkin WeMo

Daca recent ati vazut pe Internet oameni care-si construiesc cu ajutorul Arduino/Raspberry Pi sisteme de control al unor utilitati din casa cu ajutorul unui smartphone si nu sunteti nici programator, nici licentiat in Automatica/Electronica, Belkin ne vine in ajutor cu un produs simplu de utilizat lansand pe piata Belkin WeMo. Viitorul este mai aproape decat credeati pana acum.

In imaginea de mai sus este afisat unul dintre produse: WeMo Switch care este un adaptor care il conectezi la priza dupa care conectezi aparatul electric care doresti sa-l activezi din smartphone. WeMo Switch se conecteaza prin reteaua wireless din casa sau poti sa-l setezi sa se aprinda la o anumita ora, sau atunci cand este detectata miscarea cu ajutorul WeMo Motion.

Adaptoarele WeMo se conecteaza prin wireless insa fiind conectate in reteau locala tu poti controla de oriunde prin smartphone dispozitivele daca ai acces mobil la internet. Asa ca daca ai uitat de lumina de afara, de televizor, sau poate vrei sa pornesti caldura inainte sa ajungi acasa aceste gadget te poate salva.

Aplicatia care vine odata cu produsele WeMo functioneaza pe iOS 5 sau o versiune mai recenta.

Pretul in SUA este de 49$ pentru WeMo Switch, la noi probabil va fi mai scump, deocamdata nu vad sa se gaseasca pe piata din Romania, dar daca va fi cerere sigur se vor aduce si in tara. Pana atunci puteti gasi pe Amazon toate produsele din seria WeMo.

Ce parere aveti de dispozitivele WeMo ?

Belkin WeMo Demo

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Marian 17/02/2013 at 16:30 - Reply

    O solutie de acest gen mi-a trecut prin cap atunci cand am vazut un frumos dispozitiv ce iti permite sa tranformi un tv intr-un smart , tableta servind pe post de telecomanda.
    Tu ce parere ai, vom putea folosi si telefoanele vechi ce nu-s smart phone?

Postează un comentariu: