Conferinta Netcamp 2010

Publicat pe 8 dec. 2010 - 16:34 de Mîrzac Iulian

Astazi am fost la Netcamp, poate cel mai important eveniment al anului legat de dezvoltarea unui business online. Netcamp se imparte in mai multe micro-evenimente si workshopuri de-a lungul a mai multe zile. Acestea sunt: Life is a Pitch care a avut loc pe 25 noiembrie  la Bucharest Hubb, eveniment la care sunt invitati ca speakeri oameni cu experienta in prezentarea afacerilor online, Launch48, pe 6-7 decembrie, eveniment recomandat celor care au o idee de business online si celor care vor sa dezvolte o afacere online, totul se desfasoara intr-un timp de 48 de ore,

Conferinta Netcamp propriu-zisa de pe 8 decembrie, despre tenditele dezvoltarea web din ziua de astazi, careia ai vom detalia programul mai jos, VentureConnect, 8 decembrie, micro-eveniment organizat impreuna cu biroul de avocatura Biris-Goran care si-a lansat un proiect in anul 2010 care are ca scop imbunatatirea legaturii dintre intreprinzatorii online si investitorii interesati de proiectele acestora, Startup UP Now!, 8 decembrie, workshop care are menirea de a dezvalui misterele transformarii unei idei intr-un proiect web, MobileDev, 8 decembrie, eveniment desfasurat tot dupa Conferinta Netcamp, si care isi propune sa adune firmele dezvoltatoare de aplicatii mobile, dar si pe cei interesati de acest domeniu, WeWorkWeb, 8 decembrie deasemenea, eveniment care reuneste dezvoltatorii, managerii si designerii principalelor firme de web design, pentru a-si impartasi ideile si noutatile industriei web locale.

Conferinta Netcamp

Conferinta Netcamp din 8 decembrie a fost impartita in trei parti dupa cum urmeaza:

Tendinte in lumea digitala, organizata pentru a aduna oameni care au un business online, sau ocupa o pozitie importanta in companiile importante din IT

Speakeri:

  • Ian Broom, Co-Fondator Launch48 UK, owner Weboo Australia si UK
  • Jure Sustersic, Community Business Development Manager, Nokia
  • Zoli Herczeg, Technology Evangelist, Microsoft Romania
  • Hugo Pickford-Wardle, Launch48 UK

Incursiune in culisele afacerilor online, invitati din cadrul unor mari companii din Romania pentru a-si dezvalui “secretele” business-ului pe Internet.

Speakeri:

  • Cem Tunakan, Managing Director Groupon Romania
  • Oana Solca, Web Development Manager Romtelecom
  • Teodor Cimpoesu, Managing Director Kaspersky Lab Romania

Galerie de imagini cu invitatii din cadrul conferintei:

[nggallery id=39]

Prezentarea finala a proiectelor Launch48

Aceasta a treia parte a Conferintei Netcamp mi s-a parut si cea mai interesanta, asta pentru ca abia asteptam o demonstratie a celor trei proiecte.

InviteMe.ro – acest serviciu este destinat celor care se casatoresc si sunt nevoiti sa trimita invitatii pentru nunta. Serviciul a fost creat pentru a economisi timp, si este foarte simplu de utilizat. Trebuie sa-ti faci un cont, sa introduci datele cu locatia, dupa care sa alegi modalitatea de contact a invitatilor. Prin e-mail, prin facebook sau twitter, sau prin posta traditionala. Deocamdata nu exista posibilitatea de a personaliza prea mult invitatiile insa au declarat ca s-au gandit si la aceasta optiune si vor sa o introduca in curand.
Echipa: Marian Buhnici, Sorin Buturugeanu

Prezentarea video:

MapMyLife – un proiect asemanator exista pe internet la adresa http://www.foursquare.com insa sunt si diferente intre acestea. Map my life este o aplicatie care pune in legatura oameni care au interese comune, care au vizitat anumite locuri.
Echipa: Miruna Sfia, Cosmin Nitescu, Tiberiu Iacomi

Prezentarea video:

CentruldePiese.ro – este o aplicatie care dupa cum spun initiatorii proiectului rezolva problema de cautare a unei piese la mai multi furnizori, treaba care dureaza foarte mult pentru magazinele de piese auto. Alin Antimiu a declarat ca momentan se doreste o colaborare cu dealerii mari, deoarece nu toti furnizorii au baze de date mari, acestia fiind in numar de 8 in Romania.
Echipa: Alin Antimiu, Toader Mihai Claudiu

Prezentarea video:

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

Postează un comentariu: