Ce companii vor să investească în Cyanogen ?

Publicat pe 3 sept. 2014 - 9:43 de Mîrzac Iulian

CyanogenMod

Cred că știți ce este Cyanongen, o versiune de Android modificată de compania cu același nume pentru cei care doresc un sistem de operare diferit, mai permisiv decât sistemul de operare oficial. De-a lungul anilor și-a câștigat mai mulți adepți, în ultima perioadă mai multe companii producătoare integrând versiunea pe telefoanele lor de top: Oppo și OnePlus sunt o parte dintre cei care au ales această cale, dacă-mi permiteți.

Google este puțin surprinsă de modul în care evoluează lucrurile și ar fi tentați să  investească în companie sau chiar să cumpere startup-ul. Probabil nu vor să riște să piardă controlul asupra sistemului lor de operare.

Lucrul interesant este că Microsoft, Yahoo, Amazon și Samsung sunt interesați și ei de Cyanogen purtând discuții cu aceștia însă întrebarea este ce avantaje ar putea obține fiecare companie dintr-o asemenea achiziție.

Primul avantaj pe care l-ar avea compania care ar încheia un acord cu ei sau care ar cumpăra compania este că ar putea să dețină controlul acestui mod. În momentul acesta deja sunt mai multe mari companii producătoare care-l integrează și se pare că trendul este crescător pentru companii și deopotrivă pentru utilizatori.

Dacă va fi achiziționată, fiecare companie ar putea să-și integreze softul pe propriile device-uri: Microsoft deja are produse cu Android prin compania achiziționată – Nokia, Amazon are experiență lungă cu produse Android, iar Samsung ar putea trece de la TouchWiz pe acest MOD care ar putea fi privit de utilizatori cu ochi mai buni decât interfața lor modificată.

O declarație interesantă a făcut directorul companiei Cyanogen, Kirt McMaster, producătorilor de smartphone-uri nu le convine ca Android să domine piața: „Toată lumea dorește un Android open source”. „Vor să scape de tirania Google, dacă-mi permiteți”.

Va fi interesantă evoluția companiei și dacă marile companii vor investi bani, o vor achiziționa sau o vor lăsa „să-și facă de cap”.

Voi ați încercat CyanogenMod ? Ce experiență ați avut cu el ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: