Chrome OS si Webstore de la Google

Publicat pe 11 dec. 2010 - 16:54 de Tita Mihai

Cei de la Google vor sa se ia din nou la tranta cu cei Microsoft si nu numai, doar ca acum o vor face in materie de sisteme de operare, dupa ce la sfarsitul lui 2008 Google a lansat pe piata propriul web browser si anume Google Chrome,care intre timp a ajuns sa fie pe locul 3 in topul browserelor folosite de utilizatori din intreaga lume, acum cei de la Google vor si propriul sistem de operare.

Cu browserul Chrome cei de la Google le-au suflat concurentei 13.35% din utilizatori (potrivit Statcounter in decembrie 2010) facandu-l un adversar de temut pentru Internet Explorer si Mozilla Firefox. Vor fi oare capabili sa faca asta si in materie de sisteme de operare?

Chrome OS este inca in faza incipienta, o sa mai dureze ceva timp pana cand o sa isi faca aparitia pe scena. Google se va axa pentru inceput pe notebook-uri urmand ca mai apoi sa migreze si catre alte sisteme. Dupa primele estimari primul notebook cu sistem de operare Chrome va fi disponibil undeva pe la mijlocul lui 2011.

In demonstratii Chrome OS a inregistrat 10 secunde de la bootare(7sec) la logarea pe net(3sec) si Google promite ca timpii vor fi imbunatatiti. Toate aplicatiile vor fi webaplicatii, tot ce aveti nevoie este stocat in cloud.

Dupa cum spuneam mai sus browserul Chrome este pe locul 3 in topul browserelor, cu un numar de 120 de milioane de utilizatori activi, numar care sa triplat fata de anul trecut cand „doar” 40 de milioane de oameni il foloseau. Acest numar va continua sa creasca odata cu aparitia sistemelor care vor rula Chrome OS. Google spera sa dea lovitura rapid cu acest nou software si e posibil sa o faca avand in vedere ca ei tintesc sa faca un sistem care sa fie potrivit pentru a rula aplicatii web, sa nu aiba nevoie de intretinere si nu in ultimul rand sa fie sigur si usor de folosit.

Cati dintre noi nu s-au saturat de Windows intr-o mai mica sau mai mare masura, brese de securitate, stangacie uneori in utilizare, drivere peste drivere, updateuri dese. Daca Chrome OS va fi ce promite Google, eu unul voi face trecerea la noul sistem de operare fara sa clipesc.

De ce sa folosim un sistem de operare care este greoi, are nevoie in permanenta de „ingrijire” se misca greu si pe deasupra mai este si vulnerabil, cand putem folosi un sistem care este usor rapid si in continua dezvoltare si in plus o sa fie si GRATUIT, da ati citit bine un sistem de operare GRATUIT.

Cu Chrome OS nu o sa mai avem nevoie de drivere ca sa printam ceva de exemplu, o sa fie sigur fara sa aiba nevoie de antivirus si nu o sa fie nevoie sa stocheze sau sa proceseze datele.

Ce e interesant e ca vom beneficia cu totii de influentele pozitive ale acestui sistem de operare, chiar daca nu il folosim personal.

La prezentarea de saptamana asta organizata de Google, s-a lansat si Chrome Web Store locul de unde veti putea instala aplicatii pentru Chrome OS.chrome-web-store-screenshot

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: