CES 2016: Stiri pe scurt și noi tehnologii

Publicat pe 6 ian. 2016 - 8:56 de Mîrzac Iulian

86UH9550_65UH9500_65UH8500

1. LG lansează la CES 2016: televizoarele Super UHD

Noi vârfuri de din gama televizoarelor UHD de la LG sunt televizoarele Super UHD cu panel IPS: UH9500 de 65 de inci, 86 de inci și UH8500 de 65 de inci, 75 de inci. Televizoarele se remarcă prin noi funcții avansate de afișare a imaginilor precum HDR (high dynamic range), design-ul ULTRA Slim, calitate superioară a sunetului utilizând tehnică de la Harman/Kardon. Panourile IPS utilizate au declarat că sunt cele mai avansate din industrie folosind tehnologii precum: True Black Panel și Contrast Maximizer, care îmbunătățesc contrastul și culoarea ecranului izolând obiectele afișate de fundal.

Televizoarele includ și un procesor de conversie SDR-HDR astfel încât și imaginile video obișnuite să poată să simuleze cel puțin imaginile filmate prin HDR. LG ColorPrime Plus contribuie la reproducerea avansată a culorilor prin amplificarea gamei de culori care poate fi afișată. Tehnologia este utilizată în ambele aceste modele. Grosimea televizorului UH9500 este de 6.6 mm, mai subțire decât predecesorul său.

LG va mai prezenta și televizorul 8K SUPER UHD de 98 de inci, care va fi disponibil din a doua jumătate a anului.

webOS 3.0

Sistemul de operare deja cunoscut de la LG pentru televizoarele smart ajunge la versiunea 3.0. Deocamdată nu știm decât că Magic Remote va fi actualizată pentru o interacțiune simplificată utilizator <-> televizor. Conectarea cu mai multe dispozitive compatibile (boxe, media box-uri, ) și posibilitatea de a le controla prin intermediul Magic Remote va fi o zonă în care veți simți că s-a dezvoltat mai mult. Au optimizat modul în care utilizatorul interacționează cu TV-ul.

Samsung Chromebook 3

2. Noutăți de la Samsung la CES 2016

Samsung aduce la CES 2016 noi laptopuri din seria premium Notebook 9 care s-a vândut mai bine la ei. De pe piața din România au ieșit de ceva timp cu laptopurile, dar poate se mai găsesc pe canal neoficial. Tableta Galaxy TabPro S 2-in-1, dar și Chromebook 3.

Chromebook 3 are o grosime de 17.7 mm, 1.14 kg cu structura metalică, ecranul este de 11.6 inch iar rezoluția este bineînțeles de 1366×768 pixeli. Configurația se păstrează slabă așa cum suntem obișnuiți pe chromebook-uri: procesor dual-core Intel Celeron N3050, 2 sau 4 GB RAM, 16GB memorie internă pentru stocare (restul în cloud la Google :p). Va fi disponibil la începutul acestui an, deci până în luna mai.

Gear S2 Classic primește două noi culori Platinum și Rose Gold și noi curele care sunt făcute în parteneriate cu diferiți designeri. Pe Gear S2 și Gear S2 Classic va fi disponibil Samsung Pay, astfel încât să poți face plăți contactless direct cu ceas-ul. Vor avea compatibilitate cu iPhone în viitorul apropiat.

Tv-uri

Samsung se pare că deține deja 50% din piața (mică de altfel) de televizoare 4K.

Au dezvăluit un nou TV cu ecran curbat fără margine, un nou televizor 8K, un soundbar cu tehnologia Dolby Atmos folosită în unele cinematografe (btw la Mall Baneasa există proiecții cu sunet Dolby Atmos).

Noul soft pentru Smart TV-uri promite la fel ca la webos 3.0, o interacțiune mult mai bună cu alte device-uri din jur conectate la TV cum ar fi console, boxe, aplicații de streaming, etc/

FitBit Blaze

3. FitBit Blaze

Este un smartwatch de la FitBit care v-a obișnuit deja cu accesorii care măsoară pași, puls, cum dormi, calorii arse, etc. De data aceasta urmează acest pas logic dacă stăm să ne gândim: un smartwatch cu funcții fitness unde au deja mare experiență. Va fi disponibil din luna Martie a acestui an sunt sigur că va apărea și la noi în magazine, deja se vând produsele lor aici.

Vei putea scoate hardware-ul dinăuntru și-l vei putea muta într-un alt ceas FitBit Blaze, dacă nu-ți mai place cum arată la un moment dat ori pur și simplu dorești ceasul cu curea metalic în timpul serviciului, iar cel din plastic / material cauciucat în timp ce faci sport.

SmartTrack va detecta tipul de efort fizic pe care-l desfășori. Nu va trebui să îi spui dacă alergi sau faci flotări, va putea detecta automat.

Nu are funcții smartwatch foarte avansate, deci ei încă se concentrează pe partea de fitness însă este au intrat și pe acest segment de piață.

Prețul de pornire este de 199$ în SUA.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: