Ce telefoane primesc Android 5.0 Lollipop (L) ?

Publicat pe 17 oct. 2014 - 9:09 de Mîrzac Iulian

android-one-2

Câteva companii au dezvăluit propriile modele care vor primi upgrade la ultima versiune Android 5.0 Lollipop sau L cum a mai fost comunicată până acum. HTC, Motorola și Sony sunt cele care trei companii, mai mult ca sigur sunt și alte telefoane care vor primi update-ul, în special modelele de top ale celorlalte companii. Update-ul ar putea însemna pentru Android cel mai mare redesign de până acum. Google lucrează la problema fragmentării sistemului de operare, pentru ca programatorii să aibă mai puțin de lucru atunci când vor să dezvolte aplicații pe Android, iar userii să primească noile update-uri la Android mai rapid și pe cât mai multe device-uri.

Lista Motorola este următoarea: Moto X 2013 și Moto X 2014, Moto G 2013 și Moto G 2014, Droid Ultra și Droid Maxx, Droid Mini, Moto G cu 4G și Moto E, însă compania scrie că lista va mai putea crește pe măsură ce reușesc să facă optimizări pentru modelele lor.

HTC a anunțat pentru HTC One M8 și M7 evident, ultimele telefoane mai vândute, ei au spus că vor trimite update-ul OTA în 90 de zile după ce îl vor primi de la Google.

Sony are o listă mai mare, dar asta pentru că au lansat mai multe telefoane scumpe, toate telefoanele din seria Z vor primi update: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact, și Xperia Z3 Tablet Compact însă modelul Z Ultra va fi primul care va primi update, fiind probabil și cel mai ușor de optimizat. La începutul anului 2015 Sony va lansa pentru Z3 și Z2 apoi vor continua cu restul modelelor.

Ar fi un mare avantaj să reușească să aducă Android 5.0 pe modele flagship și poate unele mainstream în următoarele 90 de zile, avantaj pe care doar clienții Apple îl au în acest moment.

Sursa: HTC, Motorola, Sony Mobile

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: