Ce scurtaturi din tastatura sunt pentru YouTube ?

Publicat pe 15 sept. 2012 - 15:02 de Mîrzac Iulian

Youtube este printre site-urile cele mai vizitate de romani si chiar in lume, ar fi pe locul trei in tara noastra din acest motiv ne-am gandit sa facem experienta celor care nu cunosc foarte bine site-ul mai placuta. Poate multi dintre voi le stiti dar pentru aceia care nu le cunosc va fi o surpriza placuta.

1. Derulati rapid la 10%-90% din videoclip

Multe din videoclipuri apartin unor seriale si au o introducere neinteresanta, asa ca o sa vreti sa scapati cat mai repede de introducere. Puteti face asta cu mouse-ul apasand pe bara inainte insa aveti la dispozitie si tastele numerice. Mai exact daca apasati 1 va duce la 10%, 2 la 20% si tot asa pana la 9 pentru 90%.

Atentie! Nu functioneaza scurtaturile daca in acel moment ruleaza videoclipul, insa puteti apasa space pentru a pune pauza. Apasand tasta 0 va duce la inceput 0:00.

2. Tasta Tab va duce la butoanele din player

Tasta Tab este folosita daca nu vrei sa navighezi cu mouse-ul. Apasand Tab cand rulezi un videoclip iti indica printr-un chenar galben pe ce buton te afli si poti sa-l apesi folosind Enter/Space ori daca esti pe bara de navigare poti sa derulezi videoclipul din tastele stanga dreapta. Poti apasa butonul Play/Pauza, Watch Later, controla volumul, mari fereastra, micsora fereastra. Shift+Tab daca ai trecut de butonul pe care-l cauti.

3. Cele mai utile scurtaturi YouTube

Cele mai utilizate dar si cele mai folositoare scurtaturi din tastatura pentru playerul de pe YouTube sunt urmatoarele:

  • Space – Play/Pauza
  • ← – Inapoi 5 secunde
  • → – Inainte 5 secunde
  • – Mareste volumul
  • – Scade volumul
  • F – pentru Fullscreen (ecran complet)
  • Esc – iesire din Fullscreen

Ce trebuie mentionat e ca nu am observat sa functioneze intotdeauna scurtaturile si pe videoclipurile Youtube postate pe alte site-uri. Voi mai stiti si alte scurtaturi pentru Youtube ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: