Ce noutati aduce iTunes 11 ?

Publicat pe 15 sept. 2012 - 12:34 de Mîrzac Iulian

iTunes 11 a fost stabilit pentru lansare pentru luna Octombrie odata cu lansarea smartphone-ului iPhone 5. Indiferent ca vei avea unul din noile iPod-uri sau noul iPhone 5 media player-ul functioneaza si cu „vechile” tale gadgeturi Apple asa ca poti profita de noile imbunatatiri pe care le are.

Deja iTunes 10.7 poate l-ai downloadat deja insa modificarile importante le veti vedea la iTunes 11. Sa vedem ce e nou:

iTunes 11 are un nou design 

S-a trecut deja la o interfata si mai curata mai minimalista din ce se observa in imaginile de pe site-ul Apple. Dispare meniul din stanga in care erau afisate toate categoriile de muzica, carti, filme din PC/Mac, din iPod, iPhone etc. Acum totul se afla intr-un meniu care apare daca apesi un buton din stanga sus.

In centru sus ai principalele sub-categorii la categoria selectata din Meniu: Melodii, Albume, Artisti, Genuri, Playlist-uri si Radio. Modulul de control se afla acum in stanga sus in timp ce meniul File de sus a fost eliminat dar probabil se poate reactiva cumva daca esti mai conservator.

iTunes 11: Continutul Albumelor

Probabil cea mai mare schimbare este noul look pentru vizualizarea continutului Albumelor. Dupa ce apesi pe un album, se poate vedea in fotografia de sus, apar la mijloc informatii despre continutul albumului, practic informatiile cele mai utile: ce melodii cuprinde, ce durata au, si ratingul lor.

iTune 11: in magazinul iTunes Store

Daca esti in modul de vizualizare al continutului unui album va aparea in dreapta sus si un buton In The Store care te duce in magazin in aceeasi categorie in care erai in acel moment in PC-ul tau programul afisand automat sugestii de cantareti, genuri sau melodii care ar putea sa-ti placa bazandu-se pe statisticile din contul tau.

Daca pana acum iTunes Store a avut o interfata grafica diferita pe iPod Touch, Mac/PC si iPhone aflati ca Apple incearca de data asta sa uniformizeze acea interfata pentru a se potrivi si pe smartphone si pe mediaplayer si pe laptop/PC.

iTunes 11: Mini Player

iTunes 11 are acum si un player mai mic la care treci atunci cand vrei sa ai controlul melodiilor si totusi sa-ti vezi de treaba sa spunem in acelasi timp. Il pozitionezi unde doresti pe ecran, butonul din imaginea de sus albastru il apasati pentru a vedea ce melodii urmeaza, iar daca vrei poti sa si cauti o melodie pe care o doresti atunci apasand urmatorul buton.

iTunes 11: Istoricul melodiilor

Daca la un moment dat decizi ca vrei sa cumperi o melodie pe care ai ascultat-o acum cateva minute in iTunes Store Preview History este noua optiune disponibila in iTunes care iti va arata ultimile melodii, videoclipuri vazute/ascultate si cel mai frumos este ca se sincronizeaza pe toate produsele tale Apple prin iCloud.

iTunes 11: iCloud

Ce cumperi in iTunes Store devine disponibil automat si pe celelalte conectate la acelasi cont Apple, vei putea sa faci streaming la videoclipurile cumparate sau sa le downloadezi pe orice device daca nu vei avea acces la Internet acolo unde pleci.

Mi-a placut foarte mult sa aud ca orice melodie, film, videoclip, audiobook, etc. din iPad, PC/Mac pe care o ascult/vad/citesc, continua din acelasi loc unde il lasi si pe celelalte dispozitive.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: