Ce a prezentat Apple la evenimentul de aseară?

Publicat pe 9 sept. 2015 - 23:41 de Mîrzac Iulian

Evenimentul a pornit cu publicarea câtorva noutăți legate de Apple Watch. Sunt peste 10.000 de aplicații compatibile cu Apple Watch. Facebook Messenger, iTranslate și GoPro (poți vedea live ce filmezi cu GoPro-ul prin conexiunea WiFi) sunt o parte din numele răsunătoare prezente la eveniment.

iPad Pro

iPad Pro

De mult timp se zvonea că urmează ca Apple va lansa un nou iPad (serie nouă) mai mare. Din acest moment un iPad de 12.9″ va fi disponibil. Lățimea ecranului este egală cu înălțimea lui iPad Air. Produsul este

A9X a3-a generație de procesoare 64-bit. Compania promite performanța procesorului comparabilă cu cea a desktop-urilor (procesoare ULV mă gândesc).

iPad Pro Specs

A fost clar dinainte de lansare că doresc cu acest produs să mai taie din avântul pe care tabletele Surface de la Microsoft o au. Defapt cover-ul cu tastatură integrată care poate fi cumpărat separat face tableta similară cu un Microsoft Surface. Sunt ca niște laptop-uri doar că mult mai ușoare, mai subțiri.

Are 4 difuzoare care emit sunetul dinamic în funcție de poziția în care ții tableta, asta va fi interesant de testat. Camera foto este un iSight de 8MP cum ne așteptam pentru că nu integrează cea mai nouă generație pe tablete.

Apple Pencil

Apple Pencil este noul accesoriu cu care vei putea desena pe ecran (un stylus după cum mai este cunoscut). Dispozitivul se va putea încărca prin portul Lightning de la iPad. Scoți capacul stiloului și găsești un conector Lightning. Cu el vei putea desena cu mare precizie (sau cum spun ei „you can literally touch a pixel with our new Pencil”), vei putea selecta, sau scrie de mână.

Tableta promite 10h de funcționare continuă. Este aproape la fel de grea tableta cu primul iPad Apple dacă vă vine să credeți doar că mult mai subțire (grosimea unui creion).

Surpinzător sau nu, au fost invitați cei de la Microsoft, cu care au o relație love/hate pentru a prezenta Microsoft Office. Au introdus funcții extraordinare cu care poți desena pe ecran, poți marca rapid text, poți lăsa comentarii, decupa dintr-o imagine, lucruri pe care alți producători cum ar fi Samsung le aveau deja disponibile, dar cum nu contează cine lansează primul ci care device / aplicație este mai utilă, rămâne să vedem care tabletă va fi preferată de clienți în lunile următoare.

Adobe a făcut o demonstrație rapidă a aplicațiilor sale pentru editarea de fotografii (Adobe Fix), și Adobe Comp cu care poți crea rapid un design de revistă.

Disponibilitate și preț iPad Pro și accesorii

Va fi disponibil din luna noiembrie deci pe la noi poate ajunge în decembrie, iar prețurile de pornire sunt:

  • iPad Pro 32GB WiFi – 799$
  • iPad Pro 128GB WiFi – 949$
  • iPad Pro 128GB WiFi + 4G – 1079$
  • Pencil 99$ și Smart Keyboard 199$

Au scăzut prețurile generației anterioare de tablete iPad, deci pregătiți-vă de Crăciun serios :D

Apple TV 2015

Apple TV

Al doilea produs prezentat și care era așteptat de toată lumea este noul Apple TV (nu un televizor, ci un tv box nou).

Telecomanda Apple TV are acum o suprafață touch în partea de sus cu care vei interacționa cu Apple TV. De acum vei putea să interacționezi cu Siri pe Apple TV. Are un buton dedicat prin care vei putea cere ce conținut dorești să vezi din iTunes, Netflix, Hulu, HBO sau Showtime. În afară de asta suportă și gesturi în aer (ca la Nintendo Wii).

Lui Siri îi vei putea cere să îți găsească un anume episod din serialul tău preferat, ori să-i spui direct să te ducă la următorul episod pe care nu l-ai văzut. Totul printr-o comandă vocală în engleză. În demonstrația live au arătat cum poți derula rapid cu suprafața touch de pe telecomandă, apoi cum dacă ratezi ce a spus actorul să o întrebi pe Siri ce a spus.

Mai are o funcție prin care poți întreba lucruri ușoare despre vreme, sport, probabil și alte informații direct din show-ul tău preferat.

TV OS

TV OS  va fi sistemul de operare pe care Apple l-au anunțat odată cu acest nou produs. Au pus accentul foarte mult pe acest lucru. Își doresc să revoluționeze încă odată o altă industrie, așa cum iOS și iPhone au făcut-o din 2008.

Au prezentat o serie de aplicații utile pentru Apple TV și jocuri special făcute cu mari branduri precum Airbnb, HBO, Zillow, Guitar Hero, Netflix, Hulu, etc. Sistemul de operare este bazate pe iOS însă dezvoltarea pentru aceste terminale se va face separat.

TV OS DevKit

iPhone 6S & 6S Plus

iPhone 6S și iPhone 6S Plus

Cele mai așteptate produse ale lor: iPhone 6S și iPhone 6S Plus sunt după cum zice Tim Cook complet schimbate, dar având în vedere că nu au spus nimic de dimensiuni și greutate mai mică probabil se referă mai mult la materiale, specificații și componente. Îmi place cum se concentrează doar pe cele mai importante lucruri în prezentările lor.

3D Touch este tehnologia mult așteptată pe iPhone Force Touch. Este tehnologia care va introduce o nouă dimensiune în utilizarea telefonului. Practic acum ecranul va simți și presiunea cu care apeși pe ecran. Prin acest lucru dezvoltatorii de aplicații vor putea introduce în interfața grafică a programelor și jocurilor noi acțiuni și gesturi. Deja sistemul de operare va oferi o serie de funcții noi care vor profita de această tehnologie și care ar trebui să facă utilizarea telefonului mai rapidă, nu neapărat și ușoară (cel puțin nu la început) pentru că va trebui să înveți ce opțiuni ai în diferite aplicații dacă apeși mai tare sau mai încet.

În demonstrația lor a fost aleasă aplicația Mail. Poți trage cu ochiul la email-uri doar aplicând mică presiune cu degetul pe ecran, apoi vei putea apăsa puțin mai tare pentru a intra pe tot ecranul acel email pentru a putea interacționa cu acel email.

Pentru a vedea aplicațiile din background poți trage exact de pe muchia stângă a ecranului (din acest motiv și apar aplicațiile din stânga ca niște file, să-i dea un efect mai mare). Același gest ni-l amintim de pe Nokia N9 pe sistemul de operare Meego prima dată, tot printr-un gest puteai trece la aplicația dinainte.

Specificații iPhone 6S

Camera foto iSight este de 12MP, așa cum ne-am așteptat și în sfârșit va fi capabilă să filmeze la rezoluție 4K. Iar camera foto secundară este de 5MP. Imaginile văzute la prezentare arată o capacitate și mai bună de a reproduce tonurile de culoare din realitate, dar testele cu telefonul în mână vor fi cele care contează. Camera de pe iPhone 6 Plus m-a fermecat anul trecut, este capabilă să echilibreze lumina chiar și în condiții foarte proaste de lumină. Când am testat-o eu eram la un eveniment într-o încăpere cu lumina stinsă cu reflectoare de diferite culori. Lumina a fost perfect detectată. Nu același lucru puteam spune și despre camera mea mirrorless Sony NEX-3N.

Prețuri iPhone 6S si iPhone 6S Plus

Telefonul va fi disponibil din 25 septembrie în cele mai mari piețe (nu și în România. Probabil ajunge până în noiembrie și la noi sau la finalul lui noiembrie dacă este să ne uităm la istoricul altor lansări iPhone).

Apple iPhone Update Program

Apple iPhone Update Program este o chestie care mie mi-a atras foarte mult atenția. Poți ca american acum în loc să plătești un abonament pe 2 ani de 21 – 31$ timp de 2 ani, să plătești 32$ lunar și în fiecare an să obții un nou iPhone. Partea frumoasă este că pe lângă un nou iPhone nou deblocat anual vei avea parte și de serviciul Apple Care+ inclus.

Abia aștept să pun mâna pe cel puțin unul dintre device-uri, să vedem când ajung pe la noi.

Ce părere aveți de noua serie de produse Apple?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: