Care este viitorul umanității ?

Publicat pe 4 aug. 2014 - 21:01 de Mîrzac Iulian

Jibo

Avem zeci de documentare, zeci de filme (War of the Worlds, 2012) care povestesc despre cum au mai sfârșit alte civilizații și cum am putea sfârși noi. Ultima zi am văzut câteva articole pe Internet care m-au dus cu gândul la ce ne rezervă viitorul. Primul este despre un robot care urmează să fie produs în masă datorită susținătorilor numeroși pe care l-au avut inițiatorii proiectului pe site-ul de crowdfunding IndieGoGo. Robotul este static, îl așezi unde dorești și vorbești cu el, te ajută să îndeplinești câteva treburi relativ simple, ideea este că vorbești cu el ca și cum ai vorbi cu o persoană și nu mă refer ca la Siri sau Cortana aici. Râsul lui Jibo de la 00:15 secunde este cel puțin creepy.

Următoarele două articole doar ne pun pe gânduri dacă acesta este viitorul care ne așteaptă în următorii 50 de ani. Al doilea articol este despre cum am interacționa cu roboții în viitor și subliniază că omul nu ar mai depun nici cel mai mic efort pentru a obține o informație, lucru care s-ar putea să ne coste (deja se întâmplă cu Google), iar al treilea articol este despre modul în care unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei, Elon Musk (CEO Tesla Motors) gândește și își exprimă public opinia despre inteligența artificială:

:)

Voi ce credeți că va fi peste 50 de ani ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: