Se confirmă: Apple lucrează la un soft pentru Autonomia Mașinilor

Publicat pe 24 apr. 2017 - 8:41 de Mîrzac Iulian

Apple a trecut prin mai multe etape privind dezvoltarea unui eventual produs care ar putea avea legătură cu domeniul auto. La început au fost angajați o mulțime de oameni din domeniul auto. Ba erau zvonuri că se va dezvolta un Apple Car, chiar existau informații că exista un poligon de încercare pentru un astfel de produs ca într-un final să aflăm că zvonurile nu se confirmă.

Între timp aflăm de pe surse externe că Apple a dezvoltat un program de training pentru angajații săi pentru a învăța cum să folosească platforma lor software pentru conducerea autonomă a mașinii. Informația se confirmă în baza unui document ”Training pentru Platforma de Dezvoltare” care face referință la un așa numit ”Sistem Automat Apple” în care se menționează despre asta.

Cu toate că nu se confirmă dezvoltarea unei mașini electrice, Apple a primit un permis pentru testarea de mașini autonome pe drumurile publice de la California DMV. Are sens să faci și training angajaților când auzi despre astfel de planuri. Mașina care se presupune că va fi utilizată este Lexus RX450h care va fi condusă de șase șoferi cu specializare în Machine Learning.

Va fi o selecție pentru șoferii care vor conduce mașina și care vor lucra la dezvoltarea platformei Apple pentru conducerea autonomă a mașinilor. Fiecare șofer va trebui să treacă o serie de teste printre care să preia controlul la curbe strânse, accelerare sau frânare bruscă, etc. (situații neobișnuite pe scurt).

Legea din California însă spune că rezultatele testelor trebuiesc publicate după finalizarea acestora.

Sunt departe de un produs care va ajunge public. Anul acesta află dacă merită să înceapă dezvoltarea unui produs în acest sens.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: