Android nu are linii de cod copiate din Java pana la urma…

Publicat pe 22 ian. 2011 - 13:42 de Mîrzac Iulian

De doua zile au aparut pe internet in mai multe publicatii precum ZDNet si ArsTechnica articole in care se scria ca sistemul de operare Android pentru telefoane mobile contine linii de cod copiate din Java. Se scria ca aceste documente erau copii ale unor fisiere pe care Oracle le avea publice.

Acum ca toata lumea a avut timp sa asimileze aceasta stire observam ca pur si simplu este o greseala. Sapte dintre documente fac parte din fisierele folosite pentru testarea sistemului de operare si sunt folosite doar de programatori.

Acestea nu sunt incluse in sistemul de operare atunci cand este instalat pe un terminal mobil si nu fac parte din sistemul de operare Android.

Un alt pachet de fisiere care contineau drivere audio licentiate pe numele companiei Oracle a mai fost gasit de o persoana necunoscuta. Nici acestea nu fac parte din Android. Defapt ultimele versiuni ale codului sursa Android nici nu mai includ aceste fisiere.

Daca se dovedea ca aceste fisiere, ori codul sursa al Android continea linii de cod ale Oracle, Google ar fi avut mari probleme.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: