Android 4.0 portat pe Nokia N9

Publicat pe 26 mart. 2012 - 17:32 de Tita Mihai

Vesti bune pentru posesorii de smartphone-uri Nokia care nu prea sunt incantati de sistemul de operare MeeGo de pe terminalul lor sau pentru cei vor pur si simplu sa vada cum ar arata sistemul de operare Android pe Nokia N9.  Poate ati auzit de „Project Mayhem”  in mare este vorba despre o portare a sistemului de operare Android pe un smartphone Nokia, N9 in cazul de fata. Versiunea de Android portata este chiar ultima aparuta si anume 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Multe caracteristici functioneaza, nu este portat doar de dragul portarii.

Recunoaste OpenGL cu drivere 3D, touchscreen-ul, partea audio, unii senzori, bluetooth si multe alte chestii. In momentul in care porniti smartphone-ul puteti alege ce sistem de operare doriti datorita kernel-ului dual boot. Aceasta versiune este inca in stadiul alpha, mai multe functii urmand a fi adaugate pe viitor. Daca sunteti posesorul unui Nokia N9 si sunteti curios sa vedeti cum este sa aveti Android 4.0 instalat, puteti urma sfaturile de aici puse la dispozitie de autorii proiectului, cei de la NITDroid . Modificarile sunt facute pe propria raspundere asa ca aveti grija pe unde umblati. Iata mai jos un demo cu sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich portat pe un Nokia N9.

DEMO

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Mircea 05/04/2012 at 19:28 - Reply

    Nokia N9 nu a avut vreodata Windows ca sistem de operare… acela este Lumia 800 care este identic cu N9 exceptand cateva mici diferente de estetica. Nokia N9 are la baza sistemul de operare bazat aproape integral pe swype si e foarte foarte interesant, numit MeeGo.

    • Mirzac Iulian 06/04/2012 at 10:26 -

      multumim de atentionare. am corectat

Postează un comentariu: