Cum scapi de adicția pentru smartphone?

Publicat pe 4 mart. 2018 - 16:12 de Mîrzac Iulian

Vox a publicat un material video educativ, util și interesant despre acest subiect al adicției pe care smartphone-ul o creează.

Nu toate persoanele simt nevoia să verifice constant smartphone-ul pentru notificări însă majoritatea o fac, și acest lucru se întâmplă involuntar.

Vox explică cum smartphone-urile sunt construite pentru a atrage atenția în mod constant exact ca un joc de noroc la care tragi de manivelă și aștepți să pice ceva. Se folosesc de toate mijloacele pentru a-ți atrage și a-ți menține atenția.

De la ecran cu iconuri colorate, până la sunete, vibrații și tot felul de animații toate sunt făcute să te țină atent.

Vezi în materialul video cum poți să limitezi o parte dintre aceste elemente.

P.S. Eu de mult permit telefonului să îmi trimită doar notificări pentru câteva aplicații importante tocmai pentru că cele de la persoane sunt oricum multe și sunt cele mai importante.

În același timp metoda cea mai simplă este să oprești accesul la Internet pentru anumite intervale de timp.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. ana 11/08/2018 at 21:14 - Reply

    au inebunit toti cu telefoanele in ziua de astazi

  2. Calin 08/03/2018 at 19:38 - Reply

    Interesant filmuletul. Merci pentru sugestie. In ultimul timp am tot observat ca stau mai mult cu telefonul in mana(in principal pe facebook).

Postează un comentariu: