Spotify disponibil și în România!

Publicat pe 13 mart. 2018 - 8:09 de Mîrzac Iulian

De ieri puteți să folosiți serviciul Spotify și în România! Este poate vestea lunii martie pentru români. Cel puțin pentru cei care ascultă muzică frecvent și vor un serviciu mai bun comparativ cu ce mai exista deja pe piață.

Zvonul că Spotify lansează și la noi serviciul de audio streaming apăruse în perioada noiembrie – decembrie. Toată lumea se aștepta ca în Decembrie să fie lansat, dar probabil au fost nevoiți să mai amâne o perioadă pentru a avea totul pregătit pentru lansare.

Probabil mulți dintre voi care nu folosesc sau nu au folosit servicii de streaming audio vă întrebați care este noutatea la acest serviciu.

Calitate audio

În primul rând vorbim de o calitate audio care se regăsește doar la o parte din serviciile de streaming competitoare. 320 kbps este compresia materialului audio. Contează în special dacă asculți pe un sistem care și poate reproduce materialul audio de calitate. Pe computer și pe un echipament audio de calitate. Pe telefon s-ar putea să afli că telefonul nu poate scoate un semnal audio de calitate, ori căștile audio să fie de proastă calitate.

Liste variate cu muzică bună

Poate mai important decât calitatea audio sunt listele cu melodii generate fie de Spotify fie de utilizatori din toată lumea care își fac listele publice. Asta mi se pare foarte important deoarece te ajută foarte mult să descoperi muzică bună. Și să reamintesc că au liste în funcție de cheful pe care-l ai. Poate ești la muncă și pui o listă de concentrare, poate alergi și

Este integrat cu nenumărate servicii

Un alt lucru care nu mulți au reușit să-l  ducă la bun sfârșit a fost acela de a-și face disponibil serviciul fie într-o locație, fie într-o aplicație mobile, fie într-un produs hardware.

Ce încerc să spun este că este minunat să poți rula muzică din contul Spotify din Waze, să poți asculta muzica preferată într-o cursă Uber sau să poți asculta Spotify la sistemul audio din sufragerie, ori să ceri comenzi vocale în cazul Google Home. Veți mai descoperi zeci de alte integrări care or să vă surprindă.

Ai posibilitatea să asculți în aplicațiile native în Windows, iOS, Android, pentru TV, mașină, boxe dedicate, PlayStation, chiar și în Browser etc.

Ascultă Offline

Bineînțeles că și Spotify oferă posibilitatea să descarci melodiile, listele tale offline pentru a putea asculta: în avion, într-o zonă fără acces la Internet, sau mai știu ce cazuri unde nu poți folosi Internetul.

Cât costă?

Serviciul este gratuit însă vor fi reclame, și nu vei putea sări melodii, calitatea audio nu va fi foarte bună și alte multe limitări. Dacă plătești 5$ / lună vei avea serviciul complet.

Îl voi folosi?

Momentan folosesc Apple Music și sunt indecis dacă trec la Spotify însă oferta este foarte bună! Avantajul mare al Apple Music este integrarea cu sistemul de operare. Va trebui să explorez mai mult opțiunile Spotify disponibile din iOS.

Apple Music oferă calitate audio ușor mai slabă (256 kbps AAC), dar suficient de bună. Listele nu prea sunt pe placul meu, iar recomandările automate par mai slabe comparativ cu multe servicii de streaming audio (Deezer, Zonga). Urmează deci ca perioada gratuită de încercare să își spună cuvântul dacă merită să migrez pe Spotify sau nu.

Aștept părerile voastre dacă ați folosit Spotify, sau dacă aveți orice idee în plus de adăugat.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

3 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Mîrzac Iulian 16/03/2018 at 10:43 - Reply

  Folosesc Apple Music insa sistemul de recomandari este la pamant si interfata grafica nu te ajuta sa descoperi cu usurinta playlist-uri noi, muzica noua, artisti noi.
  Totul se rezuma la recomandari si playlist-uri cat mai multe la Spotify + integrarile cu zecile de servicii software si produse hardware.

  Oricum Apple Music are puterea sa recupereze dar trebuie sa bage masiv in dezvoltare.

 2. Bogdan 15/03/2018 at 23:27 - Reply

  Eram si eu printre cei care il asteptau de ceva timp, dar pana la urma i pulled the trigger si m-am intreptat catre apple music daca tot mi-am luat si iphone. Mi se pare foarte ok raport pret-calitate.

 3. Danuta 13/03/2018 at 22:13 - Reply

  Abia asteptam sa apara si la noi. Ma tot uit dupa el de 2 ani de zile, dar fara noroc pana acum. Pretul mi se pare chiar ok pentru romanasi, nu au exagerat prea mult.

Postează un comentariu: