Acer Aspire 6920 and 8920G

Publicat pe 13 mart. 2008 - 23:14 de Mîrzac Iulian

Doua laptopuri noi pentru segmentul high-end, apartinand Acer au fost prezentate ieri 12 martie Aspire 6920 de 16 inci, iar Aspire 8920G de 18,4 inci niste „monstri” ai laptopurilor. Aceasta fiind cea mai mare diagonala care se gaseste pe piata la laptopuri (oricum nu vad de ce ar mari diagonala, transformandu-le in niste laptopuri gigantice. Cine ar cara dupa el niste laptopuri supradimensionale ?).

Specificatii:

  • Putere

Noua serie Aspire 8920G aduce putere maxima datorita tehnologiei Intel Centrino avand ca procesor ultimul procesor Intel Core 2 Duo, noul chipset Intel PM965 Express si modulul integrat pentru conexiune wireless, ce suporta Acer SignalUp cu tehnologiile InviLnk si Nplify integrate.

  • Viziune

Aspire 8920G este primul laptop cu un display de 18.4-inci Full HD CineCrystal LCD cu o rezolutie de 1920×1080 pixeli, timp de raspuns 8ms, widescreen, care fac vizualizarea filmelor in format HD foarte placuta.

Sistemul e echipat la alegere cu unul din aceste placi grafice:

NVIDIA GeForce 9650M GS cu pana la 1280 MB RAM folosindu-se de tehnologia TurboCache (Adica foloseste si memoria sistemului, dar nu o imparte, aceasta tehnologie fiind mult mai avantajoasa decat vechea optiune SharedMemory de la pcurile si laptopurile vechi), 512 MB GDDR3 VRAM memorie dedicata, capacitatea de a se folosi de pana la 768 MB din memoria sistemului.

Aspire 8920G

NVIDIA GeForce 9500M GS cu pana la 1280 MB tot cu TurboCache si tot cu 512 MB dedicati si maximum 768 MB ai sistemului. Amandoua placi grafice suporta NVIDIA PureVideo HD, Shader Model 4.0 si Microsoft DirectX 10.

Un port HDMI cu suport HDCP care garanteaza o vizualizare HD de calitate maxima si un sunet de inalta fidelitate folosind doar un cablu.

  • Calitate

Aspire integreaza a-II-a generatie a tehnologiei Dolby Home Theater cu tehnologii audio foarte puternice – CineSurround, Tuba CineBass booster, si iesire5.1 care aseaza un nou standard pentru capacitatea sonora a laptopurilor. Aspire 8920G este primul notebook care are cu adevarat sunet 5.1 integrand 6 mini-boxe facandu-l ideal pentru filme Full HD si gaming. Difuzorul special creat pentru sunete joase Acer Tuba CineBass depaseste 10 W, capabil sa scoate sunete joase inimaginabi lde clar cu ajutorul tehnologiei Dolby Natural Bass.

  • Stocare

Spatiul generos de 640 GB (2x320GB) intalneste nevoile iubitorilor de material multimedia, care il colectioneaza. Pentru unitatea optica a Aspire 8920G ai de ales intre Blu-Ray Discs si un DVD-Super Multi double-layer. In adaugarea acestora pentru o manipulare usoara a fotografiilor de pe carduri i s-a adaugat un cititor de carduri 6-in-1 care suporta majoritatea formatelor de carduri flash.

  • Multimedia

O chestie mai putin intalnita la laptopuri o reprezinta TV Tunerul si acesta cu suport pentru televiziune digitala (DVB-T) face din acest laptop un adevarat centru multimedia care ar multumi si cei mai pretentiosi utilizatori.

La unele din modele , Aspire 8920G poate avea (la alegere) si un telefon VoIP Bluetooth ( daca va puteti imagina ), foarte bun pentru convorbirile pe internet fara sa devina inconfortabil cu fire atasate. Folosit in combinatie cu camera Acer CrystalEye integrata, telefonul VoIP garanteaza o videoconferinta in timp real si de calitate.

Acestea vin preinstalate cu Microsoft Windows Vista Ultimate sau Windows Vista Home Premium. Alte softuri instalate cuprind: Acer Empowering Technology, Acer Arcade Deluxe, Acer Bio-Protection, Acer Crystal Eye, Acer GridVista, Acer Launch Manager, Acer GameZone, Acer Video Conference Manager, Acer Video Conference Manager featuring Video Quality Enhancement, Adobe Reader, CyberLink PowerDirector, Norton Internet Security, NTI Media Maker, Microsoft Works 9.0 cu Office Home si Student 2007 Trial.

Toaate laptopurile vin cu o garantie de 1 an de tip Carry In (internationala) care poate fi extinsa pana la 3 ani.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: