7 site-uri unde poți primi cursuri gratuite

Publicat pe 15 iul. 2015 - 8:56 de Mîrzac Iulian

Am aproximativ un an de când m-am întâlnit cu câteva site-uri care oferă cursuri gratuite. Cursurile sunt grupate de obicei pe categorii: pentru a învăța o limbă străină, un limbaj de programare, setarea de campanii AdWords, crearea unui website. M-am gândit că și vouă v-ar prinde bine să știți care sunt aceste site-uri poate sunteți interesați să învățați lucruri noi. Mai ales dacă ești încă elev / student perioada verii este momentul oportun să înveți ceva nou.

Mai jos vei găsi selecția mea de website-uri. Sper să vă ajute să învățați lucruri noi care să vă fie utile în anii ce urmează. Condiția este să cunoașteți limba engleză, cursurile toate sunt în limba engleză.

Udemy

1. Udemy

Udemy este site-ul meu preferat. Asta pentru că aplicația mobilă și cursurile la care am aplicat până acum funcționează impecabil și au funcții care te ajut să parcurgi ușor cursul. Unele cursuri sunt gratuite, dar bineînțeles cele de calitate foarte bună sunt cu plată. Am avut ocazia sa aplic la un curs care în mod normal costa 200 dolari, cu un voucher. Am rămas uimit de modul de prezentare al trainer-ului, mi-a plăcut.

Udemy acoperă o gamă largă de cursuri de la programare, la limbi noi, la cursuri de dezvoltare personală, la filmare/fotografiere, etc. La Udemy poți deveni chiar și trainer și să primești bani pentru cursurile pe care le cumpără vizitatorii, dar aici este o discuție mai lungă. Prin Newsletter se întâmplă să mai primești vouchere pentru cursuri gratuite.

LingQ

2. LingQ

Acest site este specializat pe învățarea limbilor străine. LingQ este un serviciu cu plată însă permite și utilizarea gratuită cu funcții limitate. Înveți în ritmul pe care îl dorești, sunt studenți care vorbesc nativ limba pe care dorești să o înveți și astfel poți învăța mai rapid dacă discuți cu ei exersând ce ai învățat în aplicație. Trebuie să știi limba engleză dacă vrei să înveți alte limbi străine.

Au competiții de învățare a unei limbi străine în cursuri de 90 de zile și asta trezește spiritul competitiv în tine, te motivează mai mult decât dacă ai învăța când ai chef.

Coursera

3. Coursera

Coursera este un alt site de cursuri gratuite, poate la fel de cunoscut ca și Udemy însă aici diferența este că sunt cursuri preluate chiar de la universități de top din lume (115 universități din lume au materiale video acum pe Coursera). Deci acest serviciu intră în sfera academică. Primești un certificat la finalul unui curs. Nu unul din acela oficial ca al unei unități de învățământ însă care poate conta la angajare mai ales dacă ești la început de drum și trebuie să ai mică experiență.

Codecademy

4. Codecademy

Poate cel mai cunoscut printre cei care au vrut să învețe rapid baza unui limbaj de programare, sau cei care au fost curioși cum poți programa este Codecademy. Poți învăța PHP, JavaScript, Java, C#, HTML, CSS. Ai odată ce pornești un curs în partea stângă zona de instrucțiuni și informații de ajutor, iar mare parte din ecran este zona unde vei scrie cod, în dreapta vei putea vedea rezultatul compilat.

Udacity

5. Udacity

Udacity este un site asemănător cu Udemy. Urmează cam același concept diferența fiind că sunt concentrați tot spre programare mai mult și spre zona asta tehnică. Dezvoltare front-end, android, ios, etc. Merită verificat din plin. Sunt traineri foarte buni.

KhanAcademy

6. KhanAcademy

Cel mai bun site dacă vrei să înveți lucruri pe care în mod normal le-ai învăța în școală precum: matematica, economie, arta, biologie, fizica, chimie. Este un fel de școală alternativă aici.

Instructables

7. Instructables

Este un simplu site de tutoriale postate de utilizatori din toată lumea. Este poate site-ul care te poate ajuta cel mai mult pentru că este util în viața de zi cu zi. Adică poți găsi tutorial pentru cum să pui faianță :), cum să îți construiești un filtru audio pentru microfon, cum faci canapea din paleți, etc. Îl recomand cu căldură.

Un alt site bun pentru lista aceasta însă cu plată și doar cu versiune de încercare 14 zile este TreeHouse. Ținta lor este ca în 60 de zile persoanele care aplică la cursurile lor să se poată angaja. Au traineri proprii.

Voi pe ce site-uri ați aplicat la cursuri gratuite ? Folosiți astfel de site-uri ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

3 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Mîrzac Iulian 31/08/2015 at 09:26 - Reply

    Mă bucur că îți place :)

  2. Memes 30/08/2015 at 20:50 - Reply

    Foart e util articolul. De multa vreme caut un tutorial bun pentru SAP. Multumesc!

Postează un comentariu: