Appple Pay intră în Europa prin VISA

Publicat pe 16 iul. 2015 - 8:13 de Mîrzac Iulian

iPhone-watch-Visa-card

Luna Iulie marchează un eveniment foarte important pentru Apple pentru că își face apariția în Europa prin VISA. Posesorii de carduri din Marea Britanie de la cinci bănci vor putea plăti rapid la terminale POS conctactless cu telefonul iPhone 6 ori iPhone 6 Plus, Apple Watch, ori iPad Air 2 și iPad Mini 3. Un studiu VISA Europa arată că 60% dintre cei care dețin un card contactless ar prefera plata cu telefonul.

Dintre băncile cu care s-a încheiat un parteneriat se numără: MBNA, Nationwide, NatWest, RBS, Santander şi Ulster Bank dar în perioada următoare se vor încheia parteneriate și cu First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds şi TSB.

“Cererea consumatorilor pentru plățile contactless realizate cu dispozitive mobile și faptul ca 60% dintre britanici dețin un smartphone anunță schimbarea radicala de la plata cu cardul de plastic la plățile digitale. Odată cu lansarea Apple Pay, este evident ca soluțiile mobile vor deveni rapid modalitatea preferată pentru a stoca și utiliza un card de debit sau de credit”, a precizat Jeremy Nicholds, Executive Director of Mobile, Visa Europe.

În prezent sunt 410.000 de terminale POS în Marea Britanie care acceptă plăți contactless, deci destul de multe pentru a putea fi lansat acest serviciu. Ca și în SUA, dacă serviciul va fi adoptat ușor de către clienți, numărul partenerilor și terminalelor POS compatibile vor crește rapid.

Întrucât securitatea și confidențialitatea stau la baza produselor oferite de Visa, compania de tehnologii de plăți generează la înregistrarea unui card Visa în Apple Pay un cod unic care este asociat şi stocat pe dispozitivul mobil, astfel că detaliile de plată ale cardului nu sunt stocate în dispozitivul mobil sau pe serverele Apple.

Configurarea este simplă. Se introduc detaliile cardului în telefon cu acces doar prin parolă, apoi pentru efectuarea plăților vei putea folosi amprenta.

Așteptăm și acest serviciu la noi în țară însă ținând cont de numărul de terminale POS contactless disponibile cred ca un timp de așteptare de 3-5 ani este realist.

 

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Ionut Popa 16/07/2015 at 12:26 - Reply

    Sunt curios cine garanteaza banii pierduti in urma tranzactiilor frauduloase, pentru ca aproape sigur vor exista si acestea. Stiu ca in cazul cardurilor bancare gireaza Visa, Mastercard si bancile pentru banii luati de pe card fara voia utilizatorului.

    • Mîrzac Iulian 17/07/2015 at 10:36 -

      Salut Ionuț, foarte bună întrebare. Probabil nu Apple :D, cu toate că tehnologia este în mâinile lor, parcă menționează că nu stochează PIN, parola de acces la card.

Postează un comentariu: