iOS 11 va dezinstala aplicațiile care sunt foarte rar utilizate

Publicat pe 12 iun. 2017 - 8:22 de Mîrzac Iulian

Cred că este un comportament des întâlnit de a instala din curiozitate aplicații care apoi să rămână acolo în memorie și le mai utilizezi după 6 luni – 1 an.

Ori poate pur și simplu ai câteva aplicații pentru călătorii care oricum nu le folosești des, dar nu vrei să le instalezi / dezinstalezi de fiecare dată când pleci.

O funcție pe care iOS 11 o va integra este aceea de a șterge aplicațiile care sunt foarte rar utilizate. O veți putea activa sau dezactiva fie pentru toate aplicațiile fie doar pentru anumite aplicații.

Nu a fost prezentată oficial la eveniment însă cei cu acces la versiunea developer preview au descoperit-o în setări.

Avantajul este că aplicația își păstrează setările și documentele salvate din ea, iar icon-ul rămâne prezent în telefon dar devine transparent. Pentru reactivare va trebui doar să apeși pe aplicație și să ai acces la internet pentru a putea fi descărcată.

Avantajul este că: nu mai cauți aplicațiile care ți-au plăcut dar le-ai dezinstalat pentru a economisi spațiul. Este ca și cum ai avea mai mult spațiu disponibil pe telefon.

Dezavantajul ar fi că s-ar putea să te trezești fără aplicație într-un moment în care nu ai internet sau este foarte slab.

Funcția poartă numele Offload Apps și o vei găsi în General > iPhone Storage

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: