21 de facultăți primesc 580 de plăci de dezvoltare Intel Galileo

Publicat pe 23 oct. 2014 - 8:47 de Mîrzac Iulian

studenti in programul de donatii Intel Galileo_3

Cred că multe dintre facultățile din România au nevoie de material didactic, așadar pentru că domeniul IT este poate cel mai dezvoltat sector în România, unde sunt cele mai dinamice companii, Intel vine și donează un număr de 580 de plăci de dezvoltare Intel Galileo. Intel a inclus România în primul val de donații printre Germania, Irlanda și Italia.

„Accesul la platforma Intel® Galileo va permite universităților românești incluse în proiectul Intel® Galileo University Donation Program să descopere și să utilizeze noi tehnologii în cadrul cursurilor şi laboratoarelor, iar studenții vor avea posibilitatea să dezvolte proiecte inovatoare, care să răspundă provocărilor actuale”, a declarat Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager al Intel România Software Development Center.

Intel® Galileo este prima dintr-o serie de plăci de dezvoltare bazate pe arhitectura Intel, compatibile cu Arduino.Galileo va fi primul dispozitiv care va folosi procesorul Intel® Quark X1000 un procesor cu consum extraordinar de mic de energie, placa va putea fi folosită pentru a dezvolta orice tip de proiect hardware + software. Se pot face roboți, se pot folosi în automatică, drone, pentru case inteligente, practic limita este creativitatea fiecăruia.

Placa este dotată cu diferite interfețe prin care puteți extinde funcționalitatea plăcii: microSD, LAN 10/100 Mb, mini-PCI Express, porturi USB, interfață serială. Se va putea utiliza Linux pe acest sistem, și ar putea fi începutul unui viitor nou pentru această industrie pe care Arduino și RaspberryPi au format-o.

Lista unităților de învățământ care au primit donații: Universitatea Politehnică din Timişoara – Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea din Craiova – Automatică, Calculatoare şi Electronică, Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi – Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, Universitatea OVIDIUS din Constanţa – Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea Politehnică din Bucureşti – Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Universitatea Transilvania – Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Universitatea de Vest din Timişoara – Facultatea de Matematică şi Informatică, Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Matematică şi Informatică

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: