Zenbo – roboțelul care te va ajuta în viața de zi cu zi

Publicat pe 1 iun. 2016 - 21:17 de Mîrzac Iulian

ASUS Zenbo

Pe lângă accesoriile de purtat și căștile VR, foarte mult prind teren asistenții virtuali fie sub formă de roboți cum este cazul de față, fie statici ca o veioză însă cu multe funcții avansate care le activezi vocal. Dintre cele trei asistenții virtuali s-ar putea să ajungă să se vândă cel mai bine. De ce ? Pentru că dacă vă uitați în urmă tehnologia care a fost cea mai aproape de nevoile omului s-a vândut cel mai bine. Bineînțeles că și asistentul virtual trebuie să fie deștept, să te înțeleagă ușor, să poată executa comenzi cât mai variate, și eu mai știu ce lucruri care contează pentru a avea succes.

Zenbo este un robot prietenos și inteligent, conceput pentru a oferi asistență, divertisment și companie întregii familii, adresându-se fiecăruia într-o eră în care calculatoarele sunt omniprezente.

M-am uitat și la prezentarea lui Zenbo la Computex 2016, este foarte haios și a răspuns la comenzi cu succes, sunt curios cum este și în practică, dar ca și în cazul smartphone-urilor cred că va conta foarte mult și dacă se va dezvolta soft inteligent pentru el. Vă atașez mai jos videoclipul de la lansare.

Robotul se mișcă independent după cum vedeți, înțelege o serie de comenzi vocale apoi robotul le execută și vorbește cât se poate de uman, mi se pare că se potrivește foarte mult și pentru persoanele în vârstă așa cum subliniază ASUS în videoclipul promoțional de la finalul articolului pentru că ești alertat dacă apar probleme de sănătate să zicem.

Îți poate aminti despre programările pe care le ai despre evenimente importante ori în momentul în care trebuie să administrezi un medicament dacă ne referim la persoanele în vârstă ori sub tratament medical. Dacă a fost un accident, persoana în vârstă care poartă brățara va fi găsită de robot și va putea transmite imagini către celălalt membru al familiei direct de la fața locului, astfel poți acționa rapid în caz de urgență.

Este capabil și de lucruri simple care le poți face cu un smartphone cum ar fi: apeluri video, utilizarea rețelelor sociale, efectuarea de cumpărături online, vizionarea de materiale multimedia, navigarea pe Internet și altele care vor fi disponibile cu aplicații ce vor putea fi adăugate.

Robotul ASUS poate contribui și la educația celor mici, distrându-i cu jocuri interactive, povești amuzante și aplicații care le pune la încercare gândirea logică și creativitatea. Cu ajutorul difuzoarelor stereo de înaltă calitate, Zenbo poate reda cântecele favorite ale copiilor și chiar poate dansa odată cu aceștia, creând momente cu adevărat plăcute. Zenbo este un expert în lectura poveștilor, captând atenția copiilor în timpul zilei și ajutându-i să adoarmă seara.

Zenbo include o bibliotecă de povestiri și o mulțime de voci plăcute, afișând în același timp pe ecran imagini pentru firul narativ sau controlând nivelul de lumină din cameră. Bagajul de cunoștințe deținute de Zenbo este cu adevărat imens, constând în jocuri educative și o enciclopedie interactivă.

Așa cum poate vă așteptați roboțelul este capabil să se conecteze și la dispozitivele conectate la Internet din casă. Pe scurt în următorii cinci ani veți intra direct în Star Wars, vei avea propriul R2-D2. Zenbo va putea controla lumina, accesul în casă, diferitele aparate electrocasnice conectate la Internet, va putea chiar să aibă grijă să te avertizeze dacă intră cineva în casă.

Cum Zenbo nu va putea fi cel mai bun prieten al familiei fără soft din ce în ce mai bun Zenbo SDK este disponibil oricărui dezvoltator care dorește să integreze funcții și mai avansate ori să îl facă capabil să apeleze la servicii externe cât mai variate.

Pentru mai multe informații despre ASUS Zenbo și programul de dezvoltare Zenbo vizitați zenbo.asus.com.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: