Vodafone va avea prima retea 4G LTE din Romania !

Publicat pe 23 oct. 2012 - 18:27 de Mîrzac Iulian

Incepand cu data de 31 Octombrie 2012 Vodafone va oferi posibilitatea de a testa noua sa retea 4G LTE insa abia la inceputul anului viitor serviciul va fi lansat pentru publicul larg. Vodafone va oferi viteze de pana la 75 Mbps in mai multe orase din tara urmand ca din 2013 sa ofere 4G la viteza nativa de 100 Mbps.

“Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G” a spus Iñaki Berroeta, CEO, Vodafone Romania.

La o luna dupa ce ANCOM a vandut licentele de comunicare pentru 4G aflam ca Vodafone va opera in banda de 1800 Mhz iar echipamentul necesar a fost oferit de Huawei. Se pare ca Romania este si printre tarile care isi instaleaza tehnologia LTE primele dupa ce Germania si Portugalia au facut acest pas.

Viteza teoretica de conectare la internet prin 4G LTE este de 300Mbps insa avantajul nu este doar viteza mare de conectare, noul standard ofera latente mult mai scazute si transmiterea apelurilor prin voce ca pachete de date ceea ce se traduce printr-o calitate mult mai buna a apelului telefonic.

Competitia inca nu au publicat anunturi pentru implementarea 4G deci atat timp cat va fi doar un operator cu 4G pe piata preturile sigur vor fi destul de piperate.

Pe 31 Octombrie va fi evenimentul de lansare oficial in Romania, moment in care vom afla mult mai multe lucruri despre noul serviciu de date.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: