Vimeo a început sa facă streaming 4K!

Publicat pe 5 ian. 2015 - 8:53 de Mîrzac Iulian

Salutare fani ITnewz! Vă doresc un nou an extraordinar cu realizări mai mari decât anul trecut.

Vimeo ne face o surpriză frumoasă la început de an. Oferă disponibilitatea de a vizualiza videoclipurile la rezoluție 4K. Au existat zvonuri că vor să ofere această posibilitate de mai mult timp, dar probabil nu este atât de ușor să oferi  suport 4K unor milioane de utilizatori hardcore / profesioniști și altor zeci de milioane de utilizatori obișnuiți.

Deocamdată se pare că nu este oferită pe toate conturile. Până acum se puteau încărca videoclipurile 4K încărcate de cei cu conturi PRO și le puteau și descărca înapoi. Din momentul în care 4K va fi disponibil complet se va putea descărca și varianta encodată de site pentru streaming și toată lumea va putea vizualiza clipurile urcate la rezoluție 4K .

Ce a fost deja încărcat la rezoluție 4K nu va fi disponibil pentru video streaming 4k, doar noile materiale vor fi disponibile, și doar cu anumite setări destul de specifice: Trebuie să folosești  Adobe Media Encoder cu encodare H.264 (.mp4) folosind profilul 5.2 cu rezoluția 3840×2160, A CBR (bitrate constant) cu 120 Mbps, dar se pare că se poate folosi și un bitrate mai mic (60 Mbps) dacă nu doriți să trimiteți la cea mai bună calitate. Pentru a fi siguri ne recomandă 120 Mbps dar va ocupa un spațiu imens materialul video așadar fiți atenți, pentru că va trebui și bandă pentru upload.

Încă nu știm dacă va fi disponibil doar celor cu conturi Premium, dar mai mult ca sigur așa va fi.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. parbrize 05/01/2015 at 15:04 - Reply

    iti trb si un pc ma bunicel sa duca asa cv

Postează un comentariu: