Unde greșesc candidații atunci când aplică la un job?

Publicat pe 10 mart. 2016 - 16:47 de Mîrzac Iulian

img_adtt5

Cea de-a 8-a ediție a celui mai mare târg de carieră, Angajatori de TOP, revine în luna martie în Banat. Evenimentul de carieră dedicat profesioniștilor și tinerilor aflați în căutarea unui job va avea loc în perioada 18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri. Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă vor putea alege din peste 2 500 de joburi deschise în 60 de companii.

Remunerația oferită de companii pentru joburile deschise este în directă proporționalitate cu nivelul de experiență, competențele și domeniul de activitate. În urma informațiilor primite din partea companiilor, a reieșit că în medie pentru pozițiile din cadrul programelor de internship salariile oferite se încadrează în intervalul 300-400 EUR, pentru pozițiile entry-level angajatorii oferă o remunerație cuprinsă în intervalul 400-500 EUR, pentru cele middle-level între 700–1000 EUR. Pentru pozițiile dedicate candidaților senior remunerația este cuprinsă între 1000-1500 EUR și peste 1500 EUR.

Unde greșesc candidații atunci când aplică la un job?

Una dintre cele mai frecvente greșeli ale candidaților este modul în care își redactează CV-ul (39%), urmată îndeaproape, pe a doua poziție, de modul în care se prezintă la interviu (36%). Pe a treia poziție se situează o înțelegere defectuoasă a modului de aplicare la pozițiile disponibile (15%), urmată de rezolvarea testelor aplicate de companie (9%).

Târgul de joburi este o ocazie extraordinară pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă de a lăsa o impresie bună angajatorului cu care interacționează și de a se face remarcați. Pentru a veni în ajutorul candidaților, în cadrul Angajatori de TOP Timișoara va exista o zonă denumită CV Experts, unde consultanți în recrutare vor oferi consiliere gratuită și sfaturi în privința modului corect de redactare al CV-ului. „Fiecare poveste are un început.

Atunci când dorești o schimbare profesională, povestea începe cu un CV. Cred cu adevărat că toți oamenii merită ascultați, dar este foarte important ca povestea ta să aibă o formă atractivă, care să stârnească interesul recruiterului de a te cunoaște. Vino la Angajatori de TOP și solicită un feedback din partea unui specialist HR din cadrul standului CV Experts! Împreună putem scrie o poveste frumoasă.” – Grațiela Toader, HR Specialist Step Up Professional HR Services.

Ce se întâmplă nou la ediția Angajatori de Top Timișoara?

Noutatea constă în posibilitatea candidaților de a participa la o serie de interviuri – fulger, susținute în cele două zile ale evenimentului. Conceptul de speed interview (interviuri-fulger) este unul dintre cele mai noi tehnici de recrutare, care prezintă avantaje de ambele părți.

Pentru candidați, beneficiul este că vor fi expuși la o serie de interviuri cu un număr mare de companii într-o perioadă limitată de timp, maximizând astfel șansa de a găsi un loc de muncă, iar pentru companii, le oferă posibilitatea să avanseze în procesul de recrutare și să își acopere, astfel, pozițiile disponibile mult mai rapid. Interviurile vor avea loc pe 18-19 martie în cadrul CRAFT, într-un spațiu special amenajat.

În plus, în cadrul ediției din această primăvară, la standurile companiilor cu centre R&D, vizitatorii pot testa o serie de inovații tehnologice, dispozitive portabile, vor putea să experimenteze cele mai noi tehnologii, device-uri și gadgeturi, la crearea cărora există posibilitatea să contribuie, dacă vor fi selectați pentru joburi din R&D (research and development – cercetare și dezvoltare) sau inginerie.

Ediția aceasta a evenimentului Angajatori de TOP Timișoara reunește și 25 de sesiuni denumite SkillShops și TechTalks, prin care participanții vor avea parte de o experiență unică, sesiuni și discuții cu reprezentanții companiilor.

Prin sesiunile SkillShops, candidații au posibilitatea de a descoperi ce abilități și competențe caută companiile, cum le poți îmbunătăți și cum poți deveni un candidat potrivit pentru a face parte din echipa lor. Câteva dintre companiile care vor susține astfel de prezentări sunt: EY România, Accenture, Lidl Romînia, Valeo, Zoppas Industries Group, Continental, Leman Industrie.

TechTalks sunt sesiuni dedicate candidaților cu profil tehnic, celor care sunt pasionați de tehnologie si vor să afle informații cu privire la ultimele tendințe în tehnologie, pe 3 direcții: Software Development, Cloud și Big Data, respectiv Embedded Software. Companiile vor susține demonstrații live de scripting și vor prezenta studii de caz și proiecte la care lucrează în prezent. Câțiva dintre angajatorii care pot fi întâlniți în cadrul acestor sesiuni sunt: BearingPoint, Nokia, Yazaki Component Technology, Movidius, Atos IT, Microsoft, Atigeo, Continental, Visma Software, IBM.

„Compania noastră va continua creșterea din ultimii ani, numărul de angajări la nivel de țară fiind estimat la 1500. Profilurile căutate sunt în mod special tehnice: ingineri software, ingineri hardware, ingineri mecanici, ingineri testare, ingineri mentenanță, ingineri electricieni, ingineri automatiști, dar și funcții de management și project management și funcții de suport în domeniul financiar, achiziții etc.” – Maria Marcovici, HR Marketing Specialist, Continental Automotive România.

„berg COMPUTERS se află în prezent pe o pantă ascendentă de dezvoltare, de aceea dorim să ne mărim considerabil echipa în anul 2016. Avem un număr mare de poziții disponibile în companie, pentru toate nivelele de experiență, de la entry-level la senior-level. De asemenea, suntem pregătiți să încurajăm și dezvoltarea tinerilor programatori care sunt la început de drum, prin programe de practică și internship. Suntem entuziasmați de planurile companiei pentru anul acesta și avem convingerea că participanții la evenimentul Angajatori de Top ne vor vizita standul, într-un număr din ce în ce mai mare” – Valentina Mitroi, Human Resources Analyst, berg COMPUTERS.

„În acest moment, iSoftBet Romania recrutează atât roluri de juniori, în cadrul echipei Games Development, cât și roluri de seniori, pentru departamentele IT și PHP. La eveniment vom fi prezenți cu o ofertă diversificată, nu doar dedicată programatorilor, ci tuturor celor interesați de gaming” – Oana Ilie, HR Manager, iSoftBet.

Detalii despre eveniment, companii participante și programul celor 25 de conferințe și workshopuri susținute de companii pot fi regăsite la secțiunea dedicată târgului pe www.hipo.ro.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: