Un nou venit – Nokia 6212

Publicat pe 19 apr. 2008 - 14:31 de Mîrzac Iulian

        Nokia a lansat telefonul 6212 classic echipat cu tehnologie Near Field Communication (NFC). Terminalul 3G permite utilizatorilor sa impartaseasca cu usurinta continut, sa acceseze servicii si informatii, precum si sa efectueze plati si sa valideze „bilete” virtuale prin simpla atingere a telefonului. Livrarile pentru Nokia 6212 classic sunt planifcate pentru cel de-al treilea trimestru din 2008 pe anumite piete din Europa si Asia la un pret estimativ de comercializare de 200 Euro, fara taxele si subventiile aplicabile produsului.

„Terminalele optimizate pentru tehnologia NFC, precum Nokia 6212 classic, urmeaza sa schimbe modul in care utilizatorii de telefoane mobile interactioneaza cu dispozitivele si serviciile din jurul lor,” a declarat Jeremy Belostock, director Near Field Communications, Nokia. „Utilizatorii de dispozitive Nokia 6212 classic pot face schimb de date, precum carti de vizita sau note de calendar, prin simpla apropiere si atingere a celor doua dispozitive. Pe masura ce numarul de functii si servicii disponibile pentru telefoanele mobile creste, usurinta de utilizare devine extrem de importanta. NFC este una dintre modalitatile prin care se poate asigura aceasta accesibilitate a tehnologiilor avansate.

Nokia 6212

Tehnologia Near Field Communication este conceputa pentru a permite interactiunea intuitiva, simpla si sigura intre dispozitive electronice. Prin atingerea unei etichete NFC, utilizatorii pot primi informatii pe dispozitiv, precum link-uri web, fisiere audio sau date de contact. Tot prin intermediul tehnologiei NFC, utilizatorii pot activa un profil sau deschide aplicatii in dispozitiv, precum radioul FM sau browser-ul web. Imaginile si secventele video pot fi impartasite cu usurinta prin aingerea altui dispozitiv dotat cu NFC, iar asocierea cu alte dispozitive NFC cu Bluetooth, precum noua varianta a setului cu casca Nokia BH-210 cu NFC, se face tot printr-o singura atingere. Noul set cu casca Nokia BH-210, dotat cu tehnologie NFC, permite accesul facil la functii printr-o singura tasta multifunctionala. Setul cu casca BH-210 este compatibil cu o gama larga de dispozitive Nokia, precum si cu dispozitive ale altor producatori.

Nokia 6212 classic poate fi utilizat, de asemenea, pentru efectuarea de plati (similar unui card de credit) si ca bilet de calatorie. Plata biletului poate fi facuta over-the-air, asfel incat nu mai este necesara asteptarea la ghiseu. Utilizatorii pot stoca datele cartii de credit pe dispozitiv si isi pot accesa contul online, direct de pe telefon. Utilizarea telefonului Nokia 6212 classic pentru efectuarea de plati si validarea de „bilete” necesita abonarea la serviciile aferente si instalarea unei aplicatii pentru securitatea dispozitivului. Pentru a asigura securitatea tranzactiei, terminalul poate fi setat pentru a realiza plati numai in urma aprobarii exprese din partea utilizatorului prin intermediul unei parole suplimentare.

Nokia 6212 classic permite utilizatorilor sa isi personalizeze si sa editeze propriile etichete NFC, fie pentru scrierea de note in calendar, fie pentru setarea ceasului cu alarma. Continutul pachetului de vanzare al dispozitivului contine trei etichete abtibild NFC. Una dintre aceste etichete deschide in telefon meniul de introducere NFC.

Telefonul Nokia 6212 classic, subtire si elegant, include o gama bogata de caracteristici utile, precum camera de 2 megapixeli, afisajul luminos QVGA, de 2″, radioul FM stereo si music player-ul cu suport pentru numeroase formate. Cartela de memorie microSD optionala, de pana la 4GB, ofera spatiu amplu de stocare pentru continut personal, precum imagini sau melodii.

Despre Nokia
Nokia este liderul mondial in domeniul mobilitatii, impulsionand transformarea si cresterea industriei de comunicatii si a celei de Internet, devenite acum convergente. Nokia produce o gama larga de dispozitive mobile, echipate cu servicii si aplicatii software, care ofera acces la experiente mobile diverse: muzica, servicii de navigatie, vizualizare de continut video, vizionare TV, utilizare de jocuri si imagini, posibilitatea de a lucra in afara biroului si multe altele. Extinderea si imbogatirea ofertei de servicii de Internet dedicate utilizatorilor, precum si a ofertei de solutii si aplicatii software pentru companii reprezinta factori cheie in cadrul strategiei Nokia.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. arhint laurentiu 13/04/2016 at 09:43 - Reply

    unde pot gasi telefonu nokia 6212 clsic rog raspuns multumesc

    • argint laurentiu 13/04/2016 at 09:46 -

      unde pot gasi telefonu nokia 6212 clasic rog raspuns multumesc

Postează un comentariu: