Ultrabook cu ecran cu rezolutie inalta – Gigabyte U2442V

Publicat pe 8 mart. 2012 - 0:27 de Mîrzac Iulian

Intel a promovat ultrabookurile ca laptopuri premium usoare cu preturi bune, insa este ceva ce lipseste din „peisaj” si anume: ecranele cu rezolutie inalta. Majoritatea ultrabookurilor de pe piata au rezolutii de 1366×768 pixeli. Noul ultrabook de la Gigabyte U2442V are un ecran de 14 inci si o rezolutie de 1600×900 pixeli, perfecta pentru vremurile HD in care traim.

Pe langa Gigabyte mai exista modelul ASUS Zenbook UX31 care are un ecran similar cat si Sony Vaio Z sau Sony Vaio S cel din urma fiind cam gros oricum pentru a fi denumit ultrabook.

In orice caz acest avantaj va fi observat si il va diferentia de ultrabookurile competitiei. Planurile companiei nu se opresc aici si Gigabyte are de gind sa integreze si o placa video dedicata de la NVIDIA – GT640.

Este asteptat impreuna cu un procesor Intel din generatia noua Ivy Bridge, si asta ne face sa credem ca mai dureaza cateva luni bune pana sa apara in magazinele din tara.

Gigabyte U2442V foloseste pentru stocare o combinatie intre un HDD obisnuit si un SSD de dimensiuni mici. Ultrabookul va avea doua porturi USB 3.0 si doua porturi USB 2.0, iesiri HDMI si VGA si un cititor de carduri SD.

Vor fi doua versiuni: U2442V cu Intel Ivy Bridge ULV (Ultra Low Voltage) si U2442N cu procesor mobile obisnuit.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: