Ubuntu Phone iese din joc!

Publicat pe 7 apr. 2017 - 8:08 de Mîrzac Iulian


Fondatorul companiei Canonical: Mark Shuttleworth a anunțat recent că din 2018 sistemul de operare pe care-l dezvoltă: Ubuntu va renunța la interfața grafică Unity iar singura disponibilă va rămâne Gnome. Anunțul vine odată cu un comunicat de presă în care anunță că doresc să se concentreze mai mult pe Cloud și IoT în dezvoltarea sistemului de operare.

Decizia la prima vedere mi se pare foarte bună pentru că este extraordinar de greu să se mai impună cineva acum cu un nou sistem de operare pe piața de mobile și vor să se concentreze pe lucruri care vor conta mai mult de acum încolo.

Mai interesant este că asta va rezulta și în renunțarea la proiectul Ubuntu Phone. Jurnaliștii de la Ars Technica au primit confirmări privind acest lucru. Compania dezvoltatoare a confirmat că vor renunța la a mai dezvolta o versiune a celebrului sistem de operare și pentru platforma mobilă (smartphone-uri, tablete) cu alte cuvinte: Convergence proiect care voia să aducă capacitatea de a utiliza telefonul sau tableta cu Ubuntu pe post de Desktop.

Dacă aveați de gând să cumpărați un telefon care să-l folosiți și pe post de Desktop, Samsung Galaxy S8 este o variantă cu al său DeX ;).

Sau poate varianta Microsoft Windows 10 Mobile  cu al său Continuum vă face mai mult cu ochiul (variantă pe care aș recomanda-o cel mai mult) însă care nu este prezentă pe prea multe telefoane Nokia 950 ar fi varianta cea mai utilă.

Tizen OS nu mi se pare că este deloc accesibil, Mozilla OS nici el nu mai este, ușor, ușor dispar toți jucătorii care puteau aduce competiție pentru Google și Apple.

Pe mine mă mai surprinde cum Sailfish OS încă rezistă, au clienții lor puțintei care au vrut să continue visul Nokia (compania fiind formată din foști ingineri Nokia și rezultată în urma prăbușirii acțiunilor apoi vânzarea dreptului de a utiliza brandul Nokia către Microsoft).

Sursa: Ubuntu și ArsTechnica

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: