Top 5 functii ale noului Android 4.1 Jelly Bean

Publicat pe 29 iun. 2012 - 18:40 de Tita Mihai

Google a dezvaluit oficial cum se va numi noul sau sistem de operare, acesta poarta numele de Android Jelly Bean (4.1). Noul sistem de operare vine cu o gramada de imbunatatiri atat pentru creatorii de software cat si „consumatorii” de software, unele dintre ele cu impact imediat asupra celor doua categorii. Iata mai jos o lista cu cinci dintre cele mai importante caracteristici ale lui Android Jelly Bean.

Cautare cu Google Search imbunatatita – sistemul de cautare a fost complet regandit si reconstruit in noua versiune de Android, Google Search integreaza acum propria versiune a aplicatiei de recunoastere vocala Siri, daca vreti sa gasiti ceva trebuie doar sa cereti, la propriu, nu mai este nevoie sa tastati. Google Search va returna informatiile cerute alaturi de o poza cu informatia ceruta. O imbunatatire in acest compartiment fata de ce am vazut in ICS.

Tastatura mai buna – de acum sistemul de operare va putea prezice ce cuvant vreti sa tastati inca dinainte sa o faceti, ceva gen T9 mult mai avansat. Aceasta functie va fi disponibila pe tastatura standard. De imbunatatiri are parte si aplicatia Voice Typing, de acum nu o sa mai aveti nevoie de o conexiune la internet activa ca sa folositi aceasta aplicatie de tip „voice to text”. Deocamdata singura limba suportata este engleza, intr-un viitor apropiat urmand sa fie adaugate si altele.

Google Now – cu ajutorul acestei noi functii, smartphone-ul devine si mai smart, sunteti alertat imediat in timp real despre evenimente sportive, zboruri, informatii din trafic, etc. Google Now stie ce domenii sportive sau de alta natura preferati, de unde ?  tine minte cautarile pe care le-ati facut si despre ce au fost acestea si cand observa un tipar, va va pune la dispozitie informatii din domeniul respectiv.

Interfata grafica imbunatatita – meniurile se vor deschide si inchide mult mai rapid, la fel si aplicatiile datorita Project Butter, acesta permite ca procesorul si nucleul grafic sa rule in paralel. Acum puteti plasa un widget pe orice homescreen chiar daca acesta este aglomerat, widget-ul isi va schimba dimensiunile in asa fel incat sa incapa acolo unde este pus.

Notificarile – si notificarile se comporta intr-un alt mod, daca de exemplu ati ratat un apel, puteti apela numarul respectiv apasand un buton direct in notificare, la fel si cu email-urile, puteti vedea ce contin dintr-o privire si mai apoi puteti alege daca sa vizualizati mail-ul in totalitate sau nu. Puteti porni aplicatia Pulse (un news reader popular) doar printr-o singura atingere a notificarii.

Care dintre aceste noi functii v-au starnit interesul ?

VIDEO

 

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. Bijuterii 29/06/2012 at 20:54 - Reply

    Project Butter. Pe partea de fluenta in utilizare era necesar ca Android sa ajunga iOS si Windows Phone din urma. Este upgrade-ul care ma incanta cel mai mult.

Postează un comentariu: