Top 3 Aplicații iOS pentru Hărți Offline de luat pe Munte

Publicat pe 14 aug. 2014 - 9:25 de Mîrzac Iulian

În călătoriile mele m-am întrebat cum aș putea să găsesc locurile care vreau să le vizitez mai ușor, fie cu o hartă fie cu ajutorul tehnologiei și ajungând la concluzia că mai bine folosesc tehnologia am căutat cele mai bune aplicații pentru navigare. Pentru că poate nu ai acces la Internet sau nu vrei să accesezi internetul pe munte, aplicațiile pentru hărți offline sunt cele mai utile.

Nu recomand să vă luați direct după rutele din aplicații pentru că nu vă indică și nivelul de dificultate sau poate este o rută dezafectată, deci înainte de a pleca la munte căutați traseul înainte pe Internet. Un alt pont este să vă gândiți dinainte cum să protejați electronicele de o ploaie neașteptată pentru că vremea este foarte schimbătoare chiar dacă prognoza este de soare. Pe munte este o cu totul altă situație față de oraș, nu te poți duce pe orice traseu montan și nu poți să te abați de la traseu, așadar trebuie atenție mare.

Galileo

1. Galileo Offline Maps

De departe cea mai bună aplicație pentru hărți offline pe iOS este Galileo. Am utilizat-o și pentru momentele când am călătorit în altă țară dar și în România. Poți descărca o hartă preferată și apoi chiar să și cauți un obiectiv turistic sau o stradă chiar și fără acces la Internet. Poți măsura distanța atingând cu două degete ecranul, sunt funcții care se plătesc însă hărțile vectoriale se pot descărca fără costuri.

Galileo cuprinde multe informații, însă excelează în detalii în special în orașe. Sunt marcate foarte multe obiective turistice. Am pus-o pe primul loc pentru funcționalitate.

Mapster

2. Mapster

Are niște hărți extraordinare cu topografia terenului, și detalii foarte mari (cabane, telecabine, refugii, altitudini, locuri de vizitate și altele), pentru Munții din România care se văd online și văd că se pot cache-ui fără costuri. Limita ar fi 2000 de bucăți de hartă (pătrate) pe zi. Dar nu-mi dau seama ce înseamnă exact. Ideea este că pentru 1,79 eur poți să descarci câte dorești timp de 30 de zile.

View Ranger

3. View Ranger

Este o aplicație care mi-a atras atenția prin modul de a salva hărțile offline. Poți descărca fără costuri suprafețe din hartă, nu știu exact care este limita eu am descărcat regiuni întregi de prin munții din România. Dai zoom pe zona care o dorești, iar el o salvează în memorie. Este foarte utilă în cazul în care dorești să poți să alegi din toate cele mai cunoscute hărți vectoriale disponibile pe Internet (Open Cycle Map, MapQuest, Open Street Map), sau poți alege să cumperi hărți premium probabil cu nivel de detaliu mult mai mare, din preview par a fi ca și hărțile montane printate.

Modul de afișare a informațiilor nu este extraordinar, dar sunt hărți care cuprind informații mai detaliate decât cele din Galileo, și nici funcționalitatea nu este foarte bună, se mai încurcă în gesturi și mi s-a părut puțim mai dificil să salvezi și să găsești harta salvată în lista de hărți gratuite.

Bonus: Google Maps

Este o aplicație utilă și pentru hărți offline însă nu salvează toate datele din acea zonă – probabil ar ocupa exagerat de mult spațiu pe device, iar hărțile trebuiesc updatate săptămânal sau mai rar cred. Poate fi folosită cu succes totuși pentru vizite în orașe, prin metoda zoom pe zona care te interesează, apeși pe căsuța de search și apoi pe Save map to use offline.

Voi ce aplicații folosiți pentru hărți offline ?

 

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: