Fujifilm X-Pro1 aparat foto mirrorless cu senzor ASP-C

Publicat pe 17 ian. 2012 - 20:24 de Mîrzac Iulian

In cadrul Computer Electronics Show de anul acesta Fujifilm a prezentat X-Pro1, un aparat foto mirrorless care a fost ales de multe din publicatii drept cel mai interesant produs foto lansat la eveniment. Aparatul a fost lansat si in Romania la F64.ro imediat dupa lansarea la CES 2012, Fujifilm nu ne-a lasat sa asteptam.

Aparatul foto are un senzor ASP-C de tip X-Trans CMOS de 16 Megapixeli despre care Fujifilm spune ca va depasi rezolutia senzorilor obisnuiti APS-C si ar putea intrece si unele aparate foto DSLR. Foloseste propriul procesor de imagine EXR si are un vizor optic hibrid ajuns deja la a doua generatie. Efectul moiré ar putea fi estompat datorita noului aranjament al pixelilor si al unui nou filtru de culoare.

Fujifilm X-Pro1 este capabil sa filmeze cu 1080p, in timp ce ecranul LCD are o rezolutie de 1.23 milioane de puncte. Carcasa cu design retro este din aliaj de magneziu asemenea modelelor precedente X100 si X10.

La inceput vor fi disponibile trei obiective XF Fujinon, care sunt compatibile cu noua montura X Mount – care se pare ca este extraordinar de subtire, pentru a permite imagini mai bune si o mai mica intarziere a obturatorului.

Obiectivul XF 188mm F2 R are diafragma f/2.0; XF60mm F2.4 R Macro este un obiectiv macro dupa cum ii spune si numele de 90mm si f/2.4, in timp ce XF35mmF1.4 R este un obiectiv de 53mm si f/1.4.

Fujifilm X-Pro1 va fi disponibil din luna Februarie, pretul nu este inca confirmat dar va puteti astepta la aproximativ 1.700$ pentru body, in timp ce obiectivele ar putea costa 650$ fiecare.

La F64.ro este deja listat Fujifilm X-Pro1, in curand disponibil.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: