Testeaza Windows 8.1 cu VirtualBox !

Publicat pe 5 iul. 2013 - 21:11 de Mîrzac Iulian

Windows 8.1

A fost lansat si Windows 8.1 (sau butonul Start revine !), un update foarte asteptat de mare parte dintre cei care si-au cumparat sistemul de operare care ar rezolva din buguri, din neajunsuri, si ar boota mai repede. Dupa conferinta imaginea ISO cu preview-ul putea fi downloadata de un public destul de limitat insa acum poate fi downloadata spre testare de oricine.

Va recomand sa-l testati pentru ca va faceti o idee despre ce s-a imbunatatit (daca s-a imbunatatit), poate o anumita parte care va intereseaza mai mult (poate va asteptati sa booteze mult mai rapid). Avantajul cel mai mare atunci cand il testati cu VirtualBox sau alte aplicatii pentru crearea de masini virtuale, este ca nu modificati nimic in sectorul de boot al PC-ului vostru fizic, fisierele de pe HDD sunt pastrate intacte, nu veti avea decat un folder nou unde se va crea o imagine a masinii virtuale. Dupa ce testati sistemul de operare puteti sterge masina virtuala (ca si cum ai arunca un PC pe geam).

VirtualBox de la Oracle este o solutie gratuita pentru crearea de masini virtuale, si cu ajutorul ei puteti sa testati sisteme de operare variate: de la Linux pana la MacOS daca aveti si kiturile de instalare necesare. Puteti downloada VirtualBox de AICI.

Setarea VirtualBox

Dupa ce ati instalat programul VirtualBox nu trebuie decat sa apasati New in fereastra care s-a deschis. In fereastra care va apare trebuie sa treceti numele masinii virtuale (Windows 8.1 sau alt nume). VirtualBox dupa aceasta va trece automat restul detaliilor. Apasa Next.

Trebuie setata dimensiunea memoriei RAM. De regula daca aveti 2-4 GB RAM fizic valoarea recomandata de VirtualBox este ok. In fereastra urmatoare: Create a virtual hard drive now ar trebui sa aveti o comanda Create.

Optiunea bifata VDI (VirtualBox Disk Image) este buna. Precum in imaginea de mai jos veti fi intrebati daca doriti ca harddisk-ul virtual sa fie de dimensiune fixa sau dinamica si vei alege fixa pentru a nu te trezi ca iti ocupa masina virtuala din ce in ce mai mult pe HDD-ul tau fizic.

Setare spatiu de stocare

Acum va trebui sa alegeti un nume pentru folderul in care va sta masina virtuala asa ca puteti trece tot Windows 8.1. Dimensiunea aleasa de program este buna.

Dupa ce va termina de creat masina virtuala trebuie sa apasati Start. Programul va intreba de imaginea ISO in fereastra Select start-up disk asa ca trebuie sa apasati be butonul browse si sa mergeti direct la fisierul ISO cu Windows 8.1.

De aici tot ce mai trebuie sa faceti este sa instalati Windows-ul asa cum faceti in mod obisnuit pe un PC real.

Codul pentru instalare este NTTX3-RV7VB-T7X7F-WQYYY-9Y92F functioneaza pentru toata lumea. La pasul din instalare unde va intreaba ce fel de instalare doriti, sa alegeti Custom: Install Windows only, pentru a face o instalare noua nu un upgrade.

Masina virtuala poate fi rulata in fullscreen exact ca si cum ati avea un nou sistem de operare (sau un nou PC daca vreti). Este ca un loc de joaca in care puteti face ce doriti in termeni de software fara sa stricati ceva pe acolo. Puteti testa programe, puteti face modificari in OS.

Succes !

Instalare Windows 8.1

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: