Televiziunea mobila – noua revolutie din domeniul IT&C din Romania

Publicat pe 5 mart. 2008 - 21:07 de Mîrzac Iulian

ANRCTI Acesta a fost unul dintre subiectele de interes dezbatute impreuna cu reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei in cadrul seminarului organizat cu ocazia Zilei Romaniei la CeBIT 2008 Hanovra.

„Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei mentine taxele de licenta pentru utilizarea frecventelor in Romania la niveluri accesibile, crescand in acest fel atractivitatea acestor licente pentru investitori,” a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI, in cadrul seminarului adresat investitorilor straini interesati de piata romaneasca de comunicatii. „Impreuna cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, pregatim trecerea la televiziunea digitala, ocazie cu care vom crea si conditiile tehnice pentru introducerea televiziunii mobile, care, in opinia noastra, va constitui urmatoarea revolutie din domeniu, dupa revolutia GSM. Din estimarile noastre, cel putin 10% din cei peste 20 de milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania vor dori sa aiba acces la acest serviciu,” a adaugat Presedintele ANRCTI.

Dan Georgescu a discutat cu reprezentantii industriei de comunicatii din Romania prezenti la targul international CeBIT si cu invitatii straini, prezentandu-le acestora oportunitatile de dezvoltare ale sectorului IT&C romanesc si proiectele pe care autoritatea le are in vedere pentru stimularea concurentei pe piata de comunicatii si pentru cresterea atractivitatii sectorului pentru investitorii straini. „Acordarea unei noi licente de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz si a licentelor care vor permite utilizarea tehnologiei WiMAX sunt doua dintre cele mai asteptate momente de catre investitorii de pe piata romaneasca de IT&C” a aratat Dan Georgescu.

Romania participa cu un stand national la CeBIT in fiecare an incepand din 2005. La editia 2008 a CeBIT sunt prezente 30 de firme romanesti, reunite sub brandul RomaniaIT. Creative Talent. Technical Excellence.

CeBIT este unul dintre cele mai importante evenimente internationale in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor. Anul acesta, CeBIT a ajuns la a 22-a editie si se desfasoara in perioada 4-9 martie la Hanovra, in Germania. Aproximativ 6.000 de expozanti din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei reprezinta 77 de tari la editia de anul acesta, pe o suprafata expozitionala de 496.000 m2.

www.anrc.ro

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele disponibile pe website, dar cel mai mult îmi place să fac review-uri la noi gadget-uri disponibile pe piață. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: