Telefon Facebook de la INQ

Publicat pe 11 feb. 2011 - 22:35 de Tita Mihai

Umbla vorba prin targ cum ca Facebook pune la cale un sistem de operare care sa rivalizeze cu sistemele celor de Google si Apple, Android respectiv iOS. Nu este adevarat insa nici complet fals, pentru ca Facebook lucreaza totusi la un software care sa ruleze pe sistemele de operare a mai multor telefoane, si urmeaza sa ofere o legatura stransa intre site-ul de socializare si utilizator.
Producatorul de telefoane INQ a prezentat un telefon numit INQ Cloud Tech, care are ca sistem de operare Android 2.2 dar si software-ul Facebook integrat, care spre deosebire de celelate aplicatii si servicii care ruleaza pe Android 2.2 are urmatoarele caracteristici:

  • un nou widget Facebook care apare in meniul home ( unde apare data, ora sau numele providerului de telefonie mobila) si care va ofera diferite informatii despre ce se intampla pe Facebook, noutati despre prieteni, stiri, feed-uri etc.
  • evenimentele Facebook integrate in Google Calendar.
  • la baza telefonului va exista un scrollbar care va ofera acces rapid la chat, mesaje sau poze de pe Facebook.

Sa vorbim un pic despre ce poate INQ Cloud Tech, acesta are un procesor Qualcomm 7227 de 600 Mhz, memorie interna de doar 4 Mb (se poate extinde), camera de 5 megapixeli, display de 3.5 inci HGVA touchscreen si o baterie de 1300 mAh. Deci un telefon slabut in comparatie cu monstrii existenti la ora actuala pe piata. Acesta va aparea candva in primavara sau vara 2011.

Desi INQ Cloud Tech nu este ” The Facebook phone”  acesta este puternic Facebook-uit.

Despre Autor

Sunt editor ITnewz.ro inca de la inceput, postez in general stiri, sunt fan telefoane mobile si am inceput de curand sa fac si recenzii la telefoane de buget.

Postează un comentariu: