Programul Țara lui Andrei 2019 începe!

Publicat pe 1 mai 2019 - 10:27 de Mîrzac Iulian

OMV Petrom lansează a doua ediție a competiției ”RO SMART în Țara lui Andrei” prin care poți obține finanțări de până la 45.000 de euro pentru un proiect bazat pe tehnologie și digitalizare care pot îmbunătăți condițiile de viață ale românilor. Suma totală pusă la dispoziție este de 500.000 de euro.

Perioada de înscriere a proiectelor SMART este între  02 aprilie – 27 mai 2019, ora 13:00.

Se pot înscrie instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale, precum și persoane fizice în parteneriat cu instituțiile menționate. Înscrierea se realizează exclusiv online, pe site-ul www.taraluiandrei.ro. Urmând ca proiectele câștigătoare să primească finanțări și mentorat din partea angajaților OMV Petrom pentru implementarea proiectelor.

„În prima ediție am finanțat proiecte RO SMART, care au dovedit că prin tehnologie calitatea vieții unei comunități se poate îmbunătăți, iar anul acesta continuăm tradiția. Așteptăm proiecte care fac diferența prin tehnologie și digitalizare în transformarea comunităților de azi în comunitățile viitorului pentru că ne dorim o țară mai bună în fiecare zi”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Calendarul

2 aprilie – 27 mai (ora 13:00): Perioada de înscriere a proiectelor în competiție.

27 mai – 04 iunie: Verificare eligibilitate proiecte înscrise

5-19 iunie: Votul public pe www.taraluiandrei.ro, până la ora 23:59 Ponderea votului public este de 20% din punctajul final, iar a eval uării juriului este de 80%.
În urma punctajului obținut în prima etapă de evaluare, maximum 25 de proiecte sunt selectate pentru a intra în etapa finală a jurizarii.

5-23 iunie: Evaluarea juriului

24 iunie: Anunțarea proiectelor finaliste

25 -27 iunie: Ziua de jurizare. Evaluarea proiectelor semifinaliste. Ziua exactă va fi comunicată cu cel puțin o săptămână înainte.

28 iunie: Anunțarea câștigătorilor.

Ce proiecte se caută?

Proiecte ce folosesc soluții tehnologice, introduc noi tehnologii sau utilizează digitalizarea pentru a:

  • rezolva problemele cu care se confruntă comunitățile
  • crește calitatea vieții și nivelul de confort al cetățenilor
  • îmbunătăți serviciile publice / cetățeni mai bine conectați la serviciile publice
  • eficientiza consumul de resurse
  • reduce cheltuielile pe termen mediu și lung pentru comunitate
  • o buna conectivitate cu diferite domenii de interes public
  • facilita accesul la informație al cetățenilor
  • determina implicarea activă a cetățenilor la viața comunității.

Din ce domenii?

Educație SMART. Digitalizarea metodelor de învățare, conectarea mai ușoară între elevi-profesori-părinți sau utilizarea platformelor/ aplicațiilor educaționale, dar și alte proiecte din domeniu.

Sănătate SMART. Proiecte pentru digitalizarea proceselor/ procedurilor medicale, creșterea calității asistenței medicale, metode inovatoare de monitorizare, diagnosticare și tratament, sau alte proiecte din domeniu.

Mediu SMART. Proiecte privind eficientizarea consumului de resurse, sisteme de colectare selectivă și reciclare care utilizează tehnologii și soluții digitalizate, controlul plantațiilor în mod digital, dar și alte proiecte din domeniu.

Transport SMART. Proiecte care vor permite controlul și optimizarea traficului, gestionarea mai ușoară a locurilor de parcare sau de transport public electric, dar și alte proiecte din domeniu.

Infrastructură SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit, îmbunătățirea sistemelor de siguranță, inclusiv alertare publică, reducerea birocrației, sisteme de automatizare a utilităților publice propuse de administrații locale de stat, dar și alte proiecte din domeniu.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: