Tableta Hannspree – mini Review

Publicat pe 6 sept. 2011 - 22:05 de Mîrzac Iulian

Am avut ocazia sa butonez rapid si sa aflu cat am putut despre tableta Hanspree care se afla pe piata din Romania. A intrat imediat in atentia tuturor celor care cauta o tableta ieftina pentru ca ofera destule avantaje in comparatie cu altele. Prima impresie a fost destul de buna dar de-a lungul utilizarii tabletei lucrurile s-au mai schimbat.

Design

Cu toate ca nu ar trebui sa o compar cu alte tablete de top din nici un punct de vedere, la design as putea sa punctez in anumite locuri. Pare mai groasa (260 x 171 x 13.9mm) decat majoritatea tabletelor pe care le-am mai testat. Spatele tabletei este creat in acelasi stil ca si Motorola Xoom, spatele si fata care se imbin ca doua capace.
Are un ecran multitouch de 10inci, glossy, cu rezolutie 1024×600 pixeli care nu prea poate fi utilizat la lumina zilei, vedeti in imagini cum se vede la luminozitate 60%. Cam retine amprentele de la degete.

Performante

Mare pacat de tabletele astea care au totusi specificatii bune, insa la capitolul sensibilitate touchscreen sau timp de raspuns si performante in general stau prost. Si in cazul lui Hannspree au fost intreruperi, sacadari in timpul browsing-ului. Procesorul este un ARM Cortex A9 dual-core tactat la 1Ghz acompaniat de 512MB RAM, iar placa video NVIDIA cu suport pentru jocuri 3D.

Tableta are instalat Android 2.2, care vine cu o multime de aplicatii utile din Android Market, printre care un media player, un file manager, Angry Birds si multe altele. Spatiul de stocare este de 16GB, indeajuns de mare pentru orice iti trece in cap (in limitele normala) sa depozitezi in tableta.

Destul de dotata tableta Hannspree (Hannspad) poate fi conectata prin mini-USB, mini-HDMI, i se poate atasa un card microSD de maximum 32 GB. Nu detine un modul 3G si deci conectarea la internet s-ar putea face doar prin Wi-Fi, sau eventual Bluetooth.

Producatorul s-a concentrat pe costul redus asa ca pe langa ecranul lucios si lipsa modulului 3G, nici camera pentru video-conferinte nu este prezenta sau pentru fotografiere/filmare de pe spate, precum am gasi  la alte tablete.

Concluzii

Este o alegere buna pentru o tableta de buget, ofera Flash, spatiu de stocare si Tegra 2 in schimbul altor avantaje pe care poate le au un Evolio, Allview, Archos sau Creative.

Imi place ca functioneaza aplicatii Flash si astfel nu esti limitat la site-urile traditionale, are un pret bun care contracareaza neajunsurile pe care le are. Functioneaza si filme FullHD care pot fi transmise la TV prin mini-HDMI. Are puterea de calcul necesara rularii orice aplicatii mai pretentioase.

Nu-mi place ca este cam inceata cand e vorba sa umbli rapid prin ea si va trebui sa utilizati un program de management al aplicatiilor pentru a evita blocarea. Greutatea ei este putin cam mare (si totusi nu departe de Motorola XOOM).

Se gaseste la:

eMAG -899 Lei
evoMAG – 1.099 Lei

Imagini

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

1 Comentariu până acum. Spune-ți părerea.

  1. andrei 02/09/2012 at 21:23 - Reply

    Vand tableta hannspree,garantie si factura flanco+husa cadou.pret:700 lei.
    tel:0747170608
    id:andreiherciu10@yahoo.com

Postează un comentariu: