Site-ul in germana a Google a fost „furat din greseala” !!!

Publicat pe 30 ian. 2008 - 22:48 de Mîrzac Iulian

Google        Site-ul din Germania al gigantului a fost „furat” din greseala din cauza unui simplu utilizator care vroia sa-si creeze un site web la firma  GoNeo Internet GmbH. Aceasta companie care detine registrul Google a relatat ulterior ca un client a comandat google.de si cumva comanda chiar a fost onorata.

Google a anuntat furtul si a declarat ca inca nu se stie sigur cum a fost ‘rapit’ site-ul. “De fapt nimeni nu verifica comenzile”, a spus directorul companiei GoNeo. “Clientul a pretins ca detine google.de”, a mai spus el, citat de Spiegel Online.

GoNeo a inaintat comanda companiei germane responsabile cu administrarea domain-ului “.de”. Nici nu a fost sesizat ceva in neregula iar compania a trimis o cerere de transfer furnizorului de Internet google.de.

Acest ISP nu a respins cererea, iar clientul buclucas s-a ales cu site-ul google.de. In Germania, daca furnizorul unui domain nu respinge transferul, transferul are loc automat in cateva zile, chiar daca proprietarul nu a cerut asa ceva.

Controversata procedura are loc numai in cazul domain-urilor “.de”. Exista antecedente similare – site-ul de licitatii online eBay si-a pierdut domain-ul ebay.de temporar printr-o situatie asemanatoare.

Sursa: www.acasa.ro

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

4 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. DroX 01/02/2008 at 23:03 - Reply

  Nu credeam ca se poate asa ceva! Interesant..

  • Iulian Mirzac 02/02/2008 at 15:00 -

   DroX – Firma a spus ca aceasta greseala a avut loc doar din cauza ca ISP-ul a trimis cererea de transfer lui Google.de, cerere care a fost aprobata ! deci practic aceasta e o neintelegere intre cele 2 firme(site-uri).

 2. Iulian Mirzac 31/01/2008 at 20:44 - Reply

  :)) e cu adevarat inacceptabil !!! Cine stie poate o sa-ti mearga cu yahoo-ul ! daca in trecut s-a intamplat la fel si cu ebay-ul

 3. Luciferlostangel 31/01/2008 at 15:20 - Reply

  prea tare faza, cred ca o sa iau si io un domeniu pe .de (yahoo)

Postează un comentariu: