Serviciul de foto sharing Flickr.com primeste un nou update – „Liquid”

Publicat pe 28 mai 2012 - 18:36 de Mîrzac Iulian

Sper ca nu ati uitat de Flickr. Eu inca sunt fan al retelei de foto sharing inca, chit ca nu e gratuita dar are pret de RO ca sa zic asa si cel mai mare avantaj este stocarea nelimitata de fotografii si costa 25 de lei /3luni abonamentul. Dar va avertizez, odata ce ati intrat in hora nu mai puteti iesi asa usor. Si cand spun asta ma refer la faptul ca daca nu mai platiti abonamentul nu puteti sa vedeti decat ultimele fotografii uploadate.

Daca ati urmarit evolutia site-ului au introdus treptat un design mai bun, scurtaturi din taste si optiuni pentru click dreapta pe fotografii, o noua interfata de upload in browser poate cea mai avansata dintre toate site-urile de foto sharing. Compania are un nou slogan legat de upload: “Large sizes + Low compression = Beautiful Photos.” 

Imbunatatirea de data asta este legata de design sau altfel spus de layout (modul in care elementele de pe pagina web sunt afisate). Imaginile pot fi vazute acum la rezolutie mare direct in pagina unde ai deschisa fotografia. Noua interfata este denumita de companie „Liquid” datorita capacitatii sale de a ajusta dimensiunea fotografiei in functie de ce tip de monitor ai 4:3 (patrat) sau 16:9 (wide).

Modificarile de baza:

 • dimensiunea este reglata in functie de marimea ferestrei browserului
 • imaginile nu sunt largite matematic niciodata si se incearca evitarea cat mai mult a micsorarii fotografiilor
 • titlul si sidebar-ul este vizibil chiar si cand vezi o fotografie in format landscape (format foarte popular in Flickr si in general)

Este un update asteptat de toata comunitatea Flickr dar in special de profesionistii care utilizeaza reteaua pentru expunerea operelor de arta. API-ul va primi un update si astfel aceste functii vor fi disponibila si pentru programatorii care dezvolta aplicatii pentru Flickr.

Explicatii mai in detaliu pe Blogul Flickr.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

4 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

 1. Razvan 24/10/2012 at 17:35 - Reply

  Mi-am facut si eu cont insa nu am reusit sa urc prea multe imagini si nici nu am mai intrat de ceve vreme dar chiar m-ati curios sa vad cum mai arata.

  • Mîrzac Iulian 24/10/2012 at 18:33 -

   Are mici imbunatatiri, mai mult de user experience. Vezi ca e 27 lei pt 3 luni de host si pui cate vrei la calitate maxima…. Se merita

 2. constantin 05/06/2012 at 12:19 - Reply

  am folosit flickr este foarte tare, asa am desoperit si pasiunea pentru poze
  imi place sa fac poze si apoi sa le editez, am un galasy s1 si mi-a fost foarte fidel

  • Mirzac Iulian 05/06/2012 at 12:51 -

   Si eu ii sunt fidel :) dar in ultima vreme am inteles ca nu nu-i prea merge bine financiar…
   Asa ca serviciu tot timpul se imbunatateste. si imi place ca tot aduc upgrade-uri.
   Eu unul Skydrive nu imi place cu toate ca am 25 GB la un moment dat se vor umple ….

Postează un comentariu: