Se termina cele 4 miliarde de IP-uri pe 2 Februarie…

Publicat pe 23 ian. 2011 - 11:14 de Mîrzac Iulian

Statistica facuta de un ISP din SUA demonstreaza ca pana pe 2 Februarie nu vor mai putea fi adaugate adrese IP pentru ca se vor termina. In lume se creaza la fiecare patru ore cam un milion de adrese IP. Compania Hurricane Electric a lansat un canal de Twitter si Facebook care fac numaratoarea inversa pana la “IPcalypse” (dupa cum au denumit-o ei).

Fiecare dispozitiv conectat la internet obtine un astfel de cod numeric numit adresa IP (192.168.0.1). Sistemul curent, IPv4, poate oferi pana la 4 miliarde de adrese IP. Se mai discuta si despre faptul ca unele adrese mai vechi pot fi refolosite pentru ca nu mai sunt active, insa acestea sunt putine in comparatie cu cerinta imensa de numere IP.

Din fericire, problema a fost gandita cu mult inainte si rezolvata prin crearea unui protocol pe care toti il cunoastem din lista din Network Setting, IPv6, un sistem de retea care foloseste si litere nu numai cifre care este disponibil cred ca de la Windows XP incoace.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: