Samsung oprește producția pentru Galaxy Note 7 și le retrage pe cele existente pe piață !

Publicat pe 12 oct. 2016 - 9:04 de Mîrzac Iulian


galaxy-note-7

În primă fază nu mi-a venit să cred, însă pe măsură ce dădeam de surse de încredere totul devenea din ce în ce mai clar. Samsung chiar avea să oprească producția pentru Samsung Galaxy Note 7 în urma incidentelor numeroase cu bateriile care luau foc.

Pe lângă asta telefoanele Galaxy Note 7 care sunt pe piață la utilizatori sau pe stoc în magazine ori la furnizori vor fi retrase și ele de pe piață. Sunt incluse aici și telefoanele Note 7 din valul 2 care se credeau a fi mai stabile, însă care până la urmă s-au dovedit și ele nesigure.

Anunțul a venit oficial în Statele Unite din partea companiei, și au recomandat chiar să opriți telefoanele voastre Note 7.

Această decizie vine în urma zecilor de cazuri cu Note 7 care au luat foc la încărcat, unele scoteau fum în timp ce erau închise sau în timpul utilizării.

Nu am auzit de astfel de cazuri și în România însă. Va trebui oricum să fiți precauți.

Ideea este că liniile aeriene nu mai permit accesul în avion cu aceste telefoane. Nu știu dacă și la noi au introdus aceasta regulă, dar este foarte posibil să fie blocat accesul cu ele în toate aeroporturile din lume.

Este o lovitură mărișoară pentru brand. Bursa a reacționat la decizia companiei de a retrage device-urile de pe piață și a înregistrat o scădere de 8%, lucru care a generat o pierdere de 18 miliarde de dolari.

Toate măsurile au fost luate de către Samsung inclusiv telefoanele care nu au fost schimbate în primul val nu se mai pot încărca la peste 60% pentru a evita suprasolicitarea.

Așteptăm noi informații. Nu am văzut niciun răspuns oficial din partea Samsung România. Va fi interesant să vedem cum rezolva problema cu clienții care au comenzi în derulare dar și cu producătorii care au construit accesorii pentru acest telefon.

Va fi un studiu de caz pentru situații de criză în PR genial.

Sursa

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: