Samsung NX100

Publicat pe 20 sept. 2010 - 17:06 de Mîrzac Iulian

NX 10 a fost prima camera de la Samsung care integreaza un senzor mai mare decat al unei compacte obisnuite in acelasi timp eliminand oglinda folosita la un aparat foto DSLR pentru a reflecta imaginea catre view finder. NX100 in schimb nu a pastrat corpul  asemanator  DSLR-urilor si arata mai degraba ca o camera compacta. Deci este o camera cu forma de compacta si cu capacitati de camera DSLR entry-level.Camera are un senzor APS-C (senzor mai mare decat cel utilzat la camerele bridge, denumite si camere micro four third), un ecran AMOLED de 3 inci si va putea filma HD la rezolutia de 720 p. Camera vine cu un autofocus mai rapid si cu o sensibilitate a imaginii ISO de pana la 6400 in comparatie cu modelul NX 10 care avea 3200.

In comparatie cu precedentul NX 10 noul model este schimbat cel mai mult la partea de design, lasand in urma butucanosul design de tip DSLR si ingloband de data aceasta tehnologia DSLR intr-un corp de camera compacta.

Noul look este completat de o caracteristica unica numita i-Function Lens, prezenta pe multe din  lentilele disponibile pentru aceasta camera, care va permite trecerea imediata in modul manual pentru a face reglarile necesare.

Cat despre lentile, vor fi destule pentru orice conditii. In momentul lansarii vor fi disponibile: o lentila de tip compact-zoom de 20-50 mm pentru a aduce si portabilitate si calitate a imaginii in acelasi timp. O alta lentila mai mica de tip wide Pancake de 20 mm care va aparea in perioada imedata lansarii camerei, doua lentile speciale vor fi disponibile in a doua jumatate a anului 2011:  una de tip Macro de 60 mm si una Super Zoom de 18-200 mm. Pentru a largi si mai mult seria de lentile care va fi disponibila in viitor trei alte lentile vor fi lansate in a doua jumatate a anului viitor care includ 16 mm, 85 mm, si 16-80 mm. Deasemenea sistemul NX va fi imbunatatit mai mult cu mai multe accesorii incluzand un vizor electronica, blit, si modul GPS pentru a inregistra pozitia geografica in momentul in care faceti fotografia.

Pret: eMAG 1.849 Lei

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

2 Comentarii până acum. Spune-ți părerea.

  1. Livvy 20/03/2013 at 17:05 - Reply

    Calitatea pozelor este extraordinara. Nu imi vine sa cred cat de faine ies pozele. L-am folosit la un moment dat si pentru fotografia de produs. Noise-ul este redus iar functia de WIFi m-a dat pe spate. Fain ca are si blitz.

    • Mîrzac Iulian 20/03/2013 at 18:06 -

      Multumim pentru review, suna foarte bine ce ne spui, inseamna ca NX1000 este si mai interesant.

Postează un comentariu: