Galaxy S20 Ultra 5G este cel mai nou smartphone de top lansat de Samsung și a ajuns și pe mâinile mele prin programul Orange Smartphone Tester. Orange ca de obicei au printre primii cele mai noi telefoane venite pe canal oficial așa că deja îl poți cumpăra.
Dacă te plictisești în izolare la domiciliu, aici am agregat o listă de activități pe care le-ai putea face cu un smartphone Samsung Galaxy S20 Ultra 5G atât timp cât stai pe acasă.
1. Documentezi perioada de izolare la domiciliu
Una dintre activitățile des întâlnite în perioada de izolare la domiciliu este documentarea foto / video a evenimentelor din casă. Asta vedem și în social media unde multă lume postează diferite videoclipuri / fotografii cu lucruri amuzante sau cine mai știe.
Cum te ajută Samsung Galaxy S20 Ultra 5G? Ei bine are o întreagă suită de funcții foto video: de la fotografiere la rezoluție înaltă de maximum 100 Megapixeli la filmări super slow motion sau la rezoluție 8K (pentru a le vedea vedea la o calitate bună și în următorii ani când ecranele 8K vor deveni standardul).
2. Îți asigură internet de mare viteză 5G chiar și când cade rețeaua electrică
Asta a fost întâmplare recentă. În timpul weekendului anterior a picat curentul în cartier pentru puțin timp. Acum nu trebuie să sari pe Internet imediat ce cade rețeaua electrică, dar la nevoie îți va fi de mare ajutor.
Fie că accesezi Internetul prin laptop oferind acces din Galaxy S20 Ultra 5G, fie direct din telefon, ideea este că vei putea să îți continui activitatea fără să ai probleme de viteză deoarece telefonul îți va asigura viteze mari de download și upload.
3. Te ține conectat cu familia și prietenii
În această perioadă comunicarea cu prietenii și familia, de ce nu și cu colegii (dacă lucrezi de acasă), este esențială. Cum smartphone-urile oferă posibilitatea de a face video call la calitate bună este cea mai bună metodă de a păstra distanța cu persoanele cunoscute, dar să socializezi în continuare.
Una dintre aplicațiile care face furori acum este House Party care înainte de izolarea la domiciliu nu era foarte populară. Ce îți permite să faci este să vorbești simultan cu 8 persoane maximum și chiar să te și joci cu ei în timp ce vorbești (au integrat câteva jocuri foarte distractive).
4. Nu te lasă să te plictisești cu jocurile de pe Android
Este un smartphone foarte puternic și asta-l face pregătit și pentru jocuri 3D din Play Store. Orice joc îi vei pune la dispoziție va reuși să-l ruleze fără probleme.
Totuși poate cel mai impresionant pe partea de jocuri și nu numai este ecranul de 120 Hz. Telefoanele obișnuite au 60 Hz rata de refresh a ecranului și odată ce treci pe un astfel de ecran, nu prea mai poți să dai înapoi. Totul ți se va părea ca merge mult mai lent pe un ecran cu 60 Hz.
Dacă ești gamer pe PC știi despre ce este vorba și sunt sigur că deja îți face cu ochiul un astfel de telefon.
5. Te conectezi cu el ușor la Smart TV
Cu ce te ajută? Dacă reușești să controlezi televizorul din telefon poți lansa rapid materiale video pe Smart TV de pe YouTube, Netflix și HBO GO și alte platforme de streaming.
Vei putea să faci sport după un material de pe YouTube, să te relaxezi la un serial sau film ori să înveți ceva din sumedenia de tutoriale video disponibile pe Internet.
Iar dacă televizorul tău nu e smart, poți apela la un Chromecast.
6. Te ține la curent cu cele mai noi știri
În continuare smartphone-ul rămâne și o puternică unealtă de informare pe lângă televizor. Accesul la o mulțime de surse de informare prin Internet îți oferă o mai amplă imagine a ce se întâmplă în oraș, în țară sau de ce nu în cercul de prieteni.
7. Te poți apuca de fotografiat cerul înstelat
În special dacă locuiești într-o regiune cu puțină lumină, pentru că lumina orașului se poate reflecta în cer.
Mai nou telefoanele au atât de multă tehnologie îndesată în ele încât se descurcă rezonabil și pentru astfel de aplicații.
Ideea este să ai un trepied care nu-i permite telefonului să se miște nici măcar milimetric, pentru că fotografiile de noapte se realizează cu expunere pe timp de mai multe secunde timp în care telefonul trebuie să rămână stană de piatră.
Recomandarea mea este să faci fotografia în modul Pro Foto cu următoarele setări:
- Focalizare: Infinit
- Timp de expunere: între 5 – 30 de secunde (va afecta cât din lumina orașului se reflectă din cer)
- ISO: de la 800 – 3200 (tot în funcție de poluarea luminoasă)
Alte activități pe care le poți face:
- Pornești un canal de Youtube / Tik Tok (mai nou);
- Înveți câte ceva nou de pe Udemy, Skillshare, Khan Academy;
- Asculți muzică
Voi cum vă petreceți timpul în casă?