De astăzi puteți testa iOS 11 – versiunea Public Beta este disponibilă

Publicat pe 24 iun. 2017 - 8:13 de Mîrzac Iulian

Recent Apple a făcut publică versiunea iOS 11 Developer Beta 2, și chiar ieri a urmat cu mult așteptata versiune Public Beta. Asta înseamnă (pentru cei care nu știu) că poți utiliza fără să ai cont de developer iOS noul sistem de operare iOS 11 care pentru publicul larg va fi oficial disponibil din toamnă odată cu iPhone 8.

Se recomandă un backup înainte de a face update la orice versiune a sistemului de operare. La fel este și pentru iOS. Un back-up la iPhone / iPad cu ajutorul iTunes. Aveți aici un tutorial. DAR, Atenție că înțeleg de la ei că nu se poate face downgrade de la această versiune decât prin metode mai complicate.

Fiind versiune beta sigur veți găsi bug-uri, unele mai mici altele mai grave, și acelea pot fi raportate la Apple prin aplicația de Feedback.

Noua versiune de iOS vine cu o serie de modificări importante, majoritatea dintre ele fiind legate de lucruri mai puțin văzute de utilizatorul obișnuit, dar sunt și foarte multe funcții și îmbunătățiri care le vei putea observa imediat.

Dintre modificările importante precizez: un nou App Store, un nou Control Center care poate fi personalizat, animații ușor modificate și îmbunătățiri în multe dintre aplicațiile de bază: Camera – va folosi noul codec cu compresie de 2x mai mare H.265, Live Photos vor putea fi editate pentru animații mai bine făcute.

Au introdus o nouă funcție pentru blocarea notificărilor în timp ce conduci, Apple Maps și Notes primesc funcții noi care te ajută să le utilizezi mai ușor. Există un File Manager pentru documente stocate în Cloud mai mult. Multe dintre modificări au ajuns pe iPad.

Siri are o nouă voce mai naturală, dar și o funcție de traducere, care pare că funcționează al naibii de bine și în versiunea beta. Nu are multe limbi dar felul în care răspunde la traducere cu o voce naturală este foarte plăcut. Au făcut treabă bună aici.

Există funcții drag and drop implementate în iOS.

Cum faci update la iOS 11 Public Beta ?

  1. Accesezi https://beta.apple.com/sp/betaprogram/
  2. Te loghezi cu userul și parola de pe contul tău Apple
  3. Click pe enroll your iOS device
  4. Mergi la punctul 2 apoi la Download Profile și descarcă și instalează profilul prin care ești identificat ca Beta Tester.
  5. După restart mergi la Settings > General > Software Update și fă ultimul update de soft.

Voi aveți deja iOS 11 ? Cum vi se pare ?

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: