Rendering Farm gratuit !!!

Publicat pe 4 sept. 2011 - 15:12 de Mîrzac Iulian

3Disti atentie ! Cred ca toti dintre voi care faceti animatii la inceput pe 3D Studio Max sau Maya apoi in alte programe de creatie 3D sunteti limitati la puterea de calcul a computerului vostru. Faceti animatii la care randarea poate dura si cateva saptamani. Cu doi ani in urma ma gandeam ce bun ar fi un site, o comunitate online pentru oricine are nevoie sa randeze rapid propriile animatii. Ma gandeam la ceva in genul torentelor, chiar daca acolo este vorba de transferare de date nu si de procesarea lor, dupa un timp am intalnit programul SETI, in care oricine putea ajuta la procesarea datelor primite de la radio telescoapele care scaneaza diferite zone de pe cer.

Astazi am gasit Renderfarm.fi un website din Finlanda daca ar fi sa ne luam dupa domeniu, care-si propune exact acest lucru sa randeze mult mai rapid animatiile oricui este inscris pe site si urmeaza pasii necesari trimiterii animatiei cu setarile corecte si in final primirea animatiei.

Daca sunteti utilizator de Blender atunci sunteti cazul cel mai fericit, puteti instala aplicatia BOINC folosita si in cadrul programului SETI (The search for extraterestrial life) care imparte utilizatorilor voluntari mici parti de informatie care sa poata fi procesata rapid de un singur calculator.

Daca aveti deja instalat Blender (recomandata este ultima versiune 2.5), atunci nu trebuie decat sa activati motorul de randare Renderfarm.fi care se gaseste in User Preferences -> Addons -> Render. Acesta va lucra impreuna cu aplicatia BOINC ca aplicatia sa ajunga din Blender la voluntarii BOINC.

De mentionat este ca site-ul lucreaza doar cu Blender, alte aplicatii de creatie 3D nefiind suportate probabil datorita licentelor.

Mai exista un proiect de acest gen pentru Blender care se numeste VSwarm insa care nu este la fel de eficient si usor de utilizat.

Sper ca veti vedea si pe pagina mea o animatie randata cu Renderfarm.fi in curand…

O prezentare mai simpla a ce ofera Renderfarm.fi pe intelesul tuturor.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: