RCS-RDS va oferi acoperire naţională de 90% prin Vodafone !

Publicat pe 11 apr. 2014 - 18:45 de Mîrzac Iulian

RCS-RDS

RCS-RDS va avea acoperire naţională de 90% pentru apelurile de voce începând de astăzi urmând ca din luna Iunie 2014 şi traficul de date să folosească reţeaua de telefonie mobilă asigurată printr-un contract de 2 ani cu Vodafone. Dacă până acum foloseau doar banda de 2100 MHz pentru serviciile 3G acum vor folosi şi una de 900 Mhz închiriată cu 2 ani în urmă.

La conferința de presă ținută astăzi au declarat că nu au de gând să ofere prea curând şi servicii de comunicare prin 4G, acoperirea este cel mai important lucru acum pentru clienți consideră compania. Contractul este semnat pe o perioadă de 2 ani.

Roamingul naţional nu presupune costuri suplimentare pentru client.  Clientul nu trebuie să facă nimic pentru a folosi reţeaua Vodafone. Atunci când utilizatorul de Digi Mobil sau Digi Net Mobil (din Iunie) va ieşi din acoperirea RCS-RDS va încerca să se conecteze automat la celulele Vodafone.

Un aspect foarte important legat de această mutare este că serviciul nu va fi limitat cumva de Vodafone. Mai exact traficul de date RCS-RDS va funcţiona la fel ca şi pe reţeaua proprie şi nu se vor face prioritizări.

Oficialii Vodafone au precizat pentru Computerblog:
”Vodafone Romania și RCS&RDS au încheiat un acord de roaming național , pe baza prevederilor noilor licențe de frecvențe radioelectrice. Acordul dintre cele doua parti este valabil pentru o perioada de 2 ani”.

Despre Autor

Sunt inițiatorul proiectului ITnewz.ro și scriu articole pe toate temele vizibile în meniu, iar cele mai importante sunt Review-urile la noile gadget-uri care ajung pe piața din Romania. Facebook | Twitter

Postează un comentariu: